γατα κολιτιδα | αιμοπτηση | τι είναι ο αιματοκριτης | αρθριτιδα και εντερα | ηλεκτροβελονισμος παραδειγματα

Τα πάρτι αυξάνουν τον κίνδυνο τροφικής δηλητήριασηςΟι κοινωνικές εκδηλώσεις όπως τα πάρτι, τα δείπνα και τα μπάρμπεκιου αποτελούν συχνά τρόπο τροφικής δηλητηρίασης μέσα στο σπίτι, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό British Medical Journal. Mετά από έρευνες που κράτησαν από το 1992 μέχρι και το 1999, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι αν και οι γαστεντερικές μολύνσεις έχουν μειωθεί, το φαγητό παραμένει να αποτελεί τον κύριο τρόπο μετάδοσης της μόλυνσης.

Οι ανησυχίες σχετικά με τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης έγιναν σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας στη Βρετανία στο τέλος της δεκαετίας του '80 και αφορούσε κυρίως τον κίνδυνο μόλυνσης από σαλμονέλα.

Από τότε όλα τα κοπάδια πουλερικών εμβολιάσθηκαν ενάντια στη σαλμονέλα για να μειωθεί η πιθανότητα εισαγωγής της στην τροφική αλυσίδα. Για να αξιολογήσουν εάν είχε υπάρξει οποιαδήποτε ουσιαστική αλλαγή στις αιτίες και την επίπτωση από τις γαστρεντερίτιδες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90, οι ερευνητές ανέλυσαν τα στοιχεία κατά τη διάρκεια των επτά ετών στην Αγγλία και την Ουαλία. Από τις 4.604 περιπτώσεις που αναφέρθηκαν, 226 αφορούσαν μολύνσεις στο σπίτι και σε 205 ήταν αναγκαία η νοσοκομειακή περίθαλψη.

Επίσης διαπίστωσαν ότι τέτοιου είδους μολύνεις συμβαίνουν όταν τα άτομα που συμμετέχουν στα δείπνα είναι πάρα πολλά. Αυτό συμβαίνει, όπως δηλώνουν οι ειδικοί από το Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, γιατί δεν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος αποθήκευσης για μεγάλες ποσότητες φαγητού.

Εκτός από την μη κατάλληλη αποθήκευση, άλλες αιτίες που προκαλούν δηλητηριάσεις είναι το ανεπαρκές μαγείρεμα, καθώς και το ατελές καθάρισμα του χώρου μαγειρέματος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.