Μαθητές στον Πρόεδρο της Βουλής για το Περιβάλλον

Οι νέοι της χώρας μας, μαζί με τους νέους ης Ευρώπης, αλλά και ολόκληρου του κόσμου, που είναι πρωτοπόροι στον αγώνα για την προστασία και τη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος, μπορούν να ευαισθητοποιήσουν και τις άλλες γενιές και ιδίως όσους από εμάς έχουμε την ευθύνη να παίρνουμε τις σημαντικές αποφάσεις, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης απευθυνόμενος στους μαθητές-μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Ενιαίου Λυκείου Μαλίων Κρήτης που τον επισκέφθηκαν.

Ο κ. Κακλαμάνης εξήρε τις πρωτοβουλίες και τις δραστηριότητες των μαθητών και των καθηγητών τους, υπογραμμίζοντας ότι με την προσπάθειά τους συμβάλλουν ενεργά ώστε όχι μόνο να ανακοπεί ο κατήφορος από το πάθος του ανθρώπου να καταστρέφει το περιβάλλον, δηλαδή τις ίδιες τις προϋποθέσεις για μια ποιοτική ζωή, επιδιώκοντας μόνο το πρόσκαιρο κέρδος, αλλά και να αρχίσει μια αντίστροφη πορεία που είναι απαραίτητη για την ίδια τη διαφύλαξη της ζωής στον πλανήτη μας.

Ο κ. Κακλαμάνης επισήμανε ότι, δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τις ατομικές αρνητικές συμπεριφορές, αλλά κυρίως τεράστια οικονομικά συμφέροντα, τα οποία καθοδηγούν την πολιτική μεγάλων χωρών που έχουν σημαντικό λόγο και ρόλο στις παγκόσμιες εξελίξεις.

Τα μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Ενιαίου Λυκείου Μαλίων επέδωσαν στον Πρόεδρο της Βουλής τη Χάρτα του BARCS, στην οποία διατυπώνονται τα συμπεράσματα από το 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι στο Μπαρκς της Ουγγαρίας με θέμα Νερό και Τουρισμός, στο οποίο συμμετείχε το σχολείο τους.

Ο κ. Κακλαμάνης εξέφρασε στα παιδιά την αμέριστη συμπαράσταση της Βουλής των Ελλήνων στις δραστηριότητές τους, επισημαίνοντας τη σημασία της τουριστικής ανάπτυξης σε συνδυασμό με την προστασία και την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση