Το τσούζουν οι Βρετανοί μαθητές

Εκστρατεία ενημέρωσης για τους κινδύνους από την κατανάλωση αλκοόλ στα σχολεία της Βρετανίας ξεκίνησαν οι οργανώσεις Alcohol Concern και DrugScope, καθώς σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, ο αριθμός των μαθητών ηλικίας 11 έως 16 ετών που καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά αυξάνεται ανησυχητικά.

Οπως εκτιμούν οι υπεύθυνοι της εκστρατείας, ένας μαθητής που πίνει μπορεί καταναλώνει κατά μέσο όρο 10.4 μονάδες αλκοόλ την εβδομάδα, δηλαδή 5 μεγάλα ποτήρια μπύρα ή 10 ποτήρια ουίσκι. Τα στοιχεία μάλιστα δείχνουν ότι οι Βρετανοί μαθητές κατέχουν τα πρωτεία στην Ευρώπη στον τομέα αυτό.

Μέχρι σήμερα ανάλογες εκστρατείες είχαν επικεντρωθεί στους κινδύνους που συνεπάγεται η χρήση ναρκωτικών ουσιών και δεν είχε δοθεί η δέουσα σημασία στο πρόβλημα του αλκοολισμού.

Σκοπός της εκστρατείας είναι να ενημερωθούν τόσο οι μαθητές για τις συνέπειες του αλκοόλ στην υγεία και στην καθημερινή ζωή, αλλά και οι εκπαιδευτικοί για το πως θα προσεγγίζουν και θα αντιμετωπίζουν τα παιδιά που ήδη το αλκοόλ έχει μπει στη ζωή τους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση