ΝΔ: Νεοφιλελεύθερο μέτρο τα απογευματινά ιατρεία

Ο Συντονιστής της ΟΔΕ Κοινωνικών Υποθέσεων, Βουλευτής Α’ Αθηνών κ. Ν. Κακλαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Έντρομος ο Υπουργός Υγείας, κ. Αλ. Παπαδόπουλος, από την οργή των εκατομμυρίων μη προνομιούχων Ελλήνων για το “νεοφιλελεύθερο” μέτρο των Ιδιωτικών Ιατρείων μέσα στα Δημόσια Νοσοκομεία, μέσω ατελείωτων μονολόγων στην τηλεόραση και μακροσκελών συνεντεύξεων στις εφημερίδες προσπαθεί απελπισμένα να πείσει τον Ελληνικό Λαό ότι είναι προς το συμφέρον του η μετατροπή των Δημόσιων Νοσοκομείων από το μεσημέρι και μετά σε πολυτελείς, από άποψη τιμών, Ιδιωτικές Κλινικές.

Επιστρατεύοντας ανακρίβειες και ψεύδη (π.χ. ισχυρίζεται ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμόζεται ο θεσμός των Ιδιωτικών Ιατρείων μέσα στα Δημόσια Νοσοκομεία, αποκρύπτοντας ότι αφορά ΜΟΝΟ τους Διευθυντές και κυρίως ότι ΔΕΝ πληρώνει ο πολίτης αλλά η Κοινωνική, επικουρική και ιδιωτική Ασφάλιση), έφθασε σε τέτοιο σημείο κινδυνολογίας, ώστε “αδειάζοντας” πολιτικά όλους τους “συντρόφους” του, υπουργούς Υγείας του ΠΑΣΟΚ, να προφητεύει την αγορά των Νοσοκομείων από τους ιδιώτες. Αν βεβαίως αναφέρεται στα χρέη των Νοσοκομείων (400 δις δρχ. μέχρι στιγμής) και σε όσα θα δημιουργηθούν από την τεχνητή ζήτηση στις υπηρεσίες Υγείας εξαιτίας της πολιτικής του, πιθανώς και να έχει δίκιο, μόνο που ξεχνά να αναφέρει ότι τα μισά δις δρχ. από τα χρέη δημιουργήθηκαν επί των ημερών του.

Υπερηφανεύεται για τα νέα Νοσοκομεία, χωρίς να λέει λέξη για τις υπερβάσεις δις δρχ. στην κατασκευή τους, για την εξωφρενική παραβίαση του χρονοδιαγράμματος και κυρίως ότι με κορυφαίο παράδειγμα αυτό της Λάρισας και όσα έχουν τελειώσει υπολειτουργούν. Με λαϊκισμούς και απαράδεκτες εκφράσεις προσπαθεί να ανακαλύψει παντού “εχθρούς” της “μεταρρύθμισής” του, χωρίς να βλέπει ότι ο “παπαδοπουλικός υγειονομικός Καποδίστριας” θα έχει την ίδια τύχη με τον άλλο γνωστό “Καποδίστρια”, έργο και αυτό δικό του. Δεν λέει λέξη για όσα αποκαλύψαμε στην Βουλή για το ΕΚΑΒ, για το Ωνάσειο, για την ποιότητα και ικανότητα των 17 μικρών Υπουργών (Πρόεδροι ΠεΣΥ) ή τους περιβόητους Manager και μιλά για “βολεμένους” που τον πολεμούν, όταν ο ίδιος επιλέγει για Σύμβουλους ή για Εκτελεστές της μεταρρύθμισής του, τους κατ’ εξοχήν βολεμένους του κόμματός του.

Συνεχίζει τέλος την επίθεσή του στους Πανεπιστημιακούς Ιατρούς αποσιωπώντας πλήρως τις τεράστιες ευθύνες του για την διάλυση της ιατρικής εκπαίδευσης και τον κίνδυνο υποτίμησης των πτυχίων των φοιτητών μας (Αθήνα και Θεσσαλονίκη), περιμένοντας να λύσει το πρόβλημα είτε το ΣτΕ, είτε ο σιωπών Υπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Πέτρος Ευθυμίου. Ο κ. Υπουργός “οδήγησε” την Δημόσια Υγεία στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ελπίζω να μην του επιτρέψει ο Ελληνικός Λαός να υπογράψει και το πιστοποιητικό θανάτου της”.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση