Το βραβείο της Παγκόσμιας Μέρας του Ανδρα στους πυροσβέστες την Ν. Υ.

Οι πυροσβέστες της Νέας Υόρκης θα τιμηθούν για την αυτοθυσία τους στο έργο διάσωσης θυμάτων από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους δίδυμους πύργους της Ν. Υόρκης στις 11 Σεπτεμβρίου, με το πρώτο βραβείο που απονέμεται κάθε χρόνο επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας του Ανδρα, που γιορτάζεται στις 3 Νοεμβρίου.

Στόχος της πρωτοβουλίας για την Παγκόσμια ημέρα του άνδρα που γιορτάσθηκε πέρσι για πρώτη φορά – με μια πρώτη απονομή των σχετικών βραβείων – είναι η σε παγκόσμια κλίμακα αλλαγή της συνείδησης των ανδρών για την υγεία, καθώς και η μακροπρόθεσμη βελτίωση του μέσου όρου ζωής των ανδρών και της υγιεινής διαβίωσής τους.

Ερευνες στις Ηνωμένες Πολιτείες διαπιστώνουν πως ο ανδρικός πληθυσμός της γης παρουσιάζει την τάση γενικά για μια ως επί το πλείστον “ανθυγιεινή συμπεριφορά”, όπως υπερβολική διατροφή, έλξη προς το αλκοόλ, κάπνισμα , και γρήγορη οδήγηση. Σύμφωνα με τις έρευνες αυτές, οι άνδρες ζουν κατά μέσο όρο επτά χρόνια λιγότερο από τις γυναίκες, εμφανίζουν συχνότερα καρκίνο, έχουν μεγαλύτερη προδιάθεση για ασθένειες της καρδιάς και του κυκλοφορικού συστήματος, ενώ επισκέπτονται σπανιότερα το γιατρό.

Τα δέκα Διεθνή Βραβεία της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανδρα θα απονείμει σε πανηγυρική τελετή στη Βιένη ο τελευταίος πρόεδρος της πρώην Σοβιετικής Ενωσης και κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ για την Ειρήνη, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Ανάμεσα στις διεθνείς προσωπικότητες που θα συγκαταλέγονται ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ, ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ, το μέλος του θρυλικού μουσικού συγκροτήματος των Μπιτλς , Πολ Μακ Κάρτνεϊ, ο διάσημος βαρύτονος Λουτσιάνο Παβαρότι, ο ιδρυτής του CNN Τεντ Τέρνερ, ο Γάλλος ηθοποιός Αλέν Ντελόν, ο Αυστριακός επιστήμονας Αντον Τσάιλινγκερ, ο Αμερικανός επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Μπρένσον.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση