που βρισκεται το αιδιο | ενδομητριο | γενετικα τροποποιημενα προιοντα | epitasi pilis | bronxiko asma

Το σπρέι του πάθουςΕνα νέο φάρμακο, σε μορφή ρινικού σπρέι, για τη θεραπεία της σεξουαλικής δυσλειτουργίας και των δύο φύλων, έχει εγκριθεί για κλινικές δοκιμές από το FDA σε άνδρες και γυναίκες στις ΗΠΑ, μετά τα θετικά αποτελέσματα που έδειξαν οι δοκιμές σε πειραματόζωα. Το φάρμακο το οποίο ονομάζεται PT-141 είναι ένα συνθετικό νευροπεπτίδιο ανάλογο της α-μελανοκυτταρικής διεγερτικής ορμόνης, η δράση της οποίας σχετίζεται με τη σεξουαλική λειτουργία αλλά και την διάθεση για φαγητό. Η κατασκευάστρια εταιρία Palatin Technologies παρουσίασε αποτελέσματα από κλινικές δοκιμές σε άνδρες, που αφορούσαν θεραπεία της σεξουαλικής δυσλειτουργίας, στη συνάντηση της εταιρίας νευροφυσιολογίας στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, επιβεβαιώντας ότι ένας από τους πέντε τύπους των υποδοχέων μελανοκορτίνης, σχετίζεται με τον έλεγχο της στύσης. Το ΡΤ-141 ενεργοποιεί το συγκεκριμένο υποδοχέα της μελανοκορτίνης, με αποτέλεσμα να προκαλείται στύση.

Η δρ. Ανέτ Σάντιακ, διευθύντρια των βιολογικών ερευνών στην Palatin δήλωσε ότι τα αποτελέσματα σχετίζουν τους υποδοχείς της μελανοκορτίνης σε διάφορες λειτουργίες του οργανισμού όπως η όρεξη, το χασμουρητό αλλά και η σεξουαλική διέγερση, περιλαμβάνοντας τη στυτική λειτουργία. Μάλιστα για τη λειτουργία της στύσης βρέθηκε ότι ο υπεύθυνος υποδοχέας ήταν ο MC4.

Ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών σε άνδρες, η επιστημονική ομάδα της Palatin υποστηρίζει ότι το ΡΤ-141 στοχεύει και διεγείρει τους MC4 υποδοχείς στον εγκέφαλο, παρέχοντας ένα πρωτότυπο μηχανισμό για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας, ανεξάρτητα από την αιτία που την προκαλεί.

Το φάρμακο παρουσίασε καλή ανοχή σε όλες τις δοσολογίες που δοκιμάστηκαν, χωρίς σημανικές αλλαγές στην αρτηριακή πίεση, την καρδιακή ή την αναπνευστική λειτουργία. Δεν αναφέρθηκαν σημαντικές παρενέργειες.

Η εταιρία σχεδιάζει να αρχίσει τη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών σε γυναίκες με προβλήματα στη σεξουαλική επιθυμία (λίμπιντο) μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2002.

Εάν οι κλινικές δοκιμές του νέου φαρμάκου περάσουν όλα τα τεστ ασφάλειας και αποτελεσμάτικότητας που χρειάζονται, το φάρμακο θα μπορεί να εγκριθεί από το FDΑ ώστε να αρχίσει να διατίθεται στο κοινό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.