συνδρομο δυσαπορροφησης εντερου | λευκωμα στην παρωτιτιδα | εμμετοι με κοιλιακο αλγος

Υπογλώσσιο σπρέι κάνναβης για την αντιμετώπιση του πόνουΦάρμακο κατά του πόνου, βασισμένο στην ινδική κάνναβη, πρόκειται να δοκιμαστεί με κλινικές δοκιμές σε περισσότερους από 100 ασθενείς με καρκίνο, που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της νόσου, σε 20 ειδικά κέντρα στη Μ. Βρετανία.

Το φάρμακο, το οποίο χορηγείται με τη μορφή σπρέι υπογλώσσια, έχει ήδη δοκιμαστεί κλινικά με επιτυχία σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και με σοβαρές βλάβες της σπονδυλικής στήλης.

Η ανακοίνωση τον περασμένο Οκτώβριο της Βρετανικής Κυβέρνησης ότι υπό προϋποθέσεις θα προχωρήσει στην έγκριση φαρμάκων με βάση τα κανναβινοειδή, έδωσε το πράσινο φως στην φαρμακοβιομηχανία GW Pharmaceuticals, η οποία εξειδικεύεται αποκλειστικά στην παραγωγή φαρμάκων με βάση την ινδική κάνναβη, να ξεκινήσει ένα ευρύ πρόγραμμα κλινικών δοκιμών.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας θεωρούν ότι ανάλογα φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τους ασθενείς, καθώς πλεονεκτούν έναντι των άλλων φαρμάκων που χορηγούνται για την αντιμετώπιση του πόνου και τα οποία σύμφωνα με τα υπάρχοντα στατιστικά στοιχεία δεν ικανοποιούν το 40% των καρκινοπαθών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.