Υπογλώσσιο σπρέι κάνναβης για την αντιμετώπιση του πόνου

Φάρμακο κατά του πόνου, βασισμένο στην ινδική κάνναβη, πρόκειται να δοκιμαστεί με κλινικές δοκιμές σε περισσότερους από 100 ασθενείς με καρκίνο, που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της νόσου, σε 20 ειδικά κέντρα στη Μ. Βρετανία.

Το φάρμακο, το οποίο χορηγείται με τη μορφή σπρέι υπογλώσσια, έχει ήδη δοκιμαστεί κλινικά με επιτυχία σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και με σοβαρές βλάβες της σπονδυλικής στήλης.

Η ανακοίνωση τον περασμένο Οκτώβριο της Βρετανικής Κυβέρνησης ότι υπό προϋποθέσεις θα προχωρήσει στην έγκριση φαρμάκων με βάση τα κανναβινοειδή, έδωσε το πράσινο φως στην φαρμακοβιομηχανία GW Pharmaceuticals, η οποία εξειδικεύεται αποκλειστικά στην παραγωγή φαρμάκων με βάση την ινδική κάνναβη, να ξεκινήσει ένα ευρύ πρόγραμμα κλινικών δοκιμών.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας θεωρούν ότι ανάλογα φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τους ασθενείς, καθώς πλεονεκτούν έναντι των άλλων φαρμάκων που χορηγούνται για την αντιμετώπιση του πόνου και τα οποία σύμφωνα με τα υπάρχοντα στατιστικά στοιχεία δεν ικανοποιούν το 40% των καρκινοπαθών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση