καρδιακη καμψη | στομαχι εχρι μπει δτο θωρακα | ηπατιτιδα β εμβολιο | WWW.ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ 5-7 ΕΤΩΝ

Ερευνα για την διαφήμιση σεξουαλικών διεγερτικών έξω από σχολείαΔικαστική έρευνα με αφορμή τις καταγγελίες στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες, έξω από γυμνάσια και λύκεια στην Αττική, διανέμονται διαφημιστικά φυλλάδια ενός προϊόντος που περιέχει σταγόνες σεξουαλικής διέγερσης, με την ονομασία «Ισπανική Μύγα» (Spaniche Fliede DS), διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Γ. Σακελλάκος. Στο φυλλάδιο αυτό υποστηρίζεται ότι οι σταγόνες αυτές αυξάνουν την λίμπιντο και προτρέπει τους μαθητές να ρίξουν κρυφά διεγερτικές σταγόνες στο ποτό των κοριτσιών, προκειμένου αυτές …«να πέσουν στην αγκαλιά τους».

Το προϊόν είναι επικίνδυνο, καθώς περιέχει μία νεφροτοξική ουσία, την καθαριδίνη, η οποία είναι εκχύλισμα από κάποια έντομα, μικρά σκαθάρια, του είδους "ισπανική μύγα". Η συγκεκριμένη ουσία έχει ερεθιστική δράση. Σχετική ερώτηση μάλιστα έχει καταθέσε στη Βουλή ο γιατρός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ.Ε. Βλασόπουλος ο οποίος υποστηρίζει ότι εκτός των άλλων κοινωνικών παραμέτρων, το συγκεκριμένο προϊόν είναι επικίνδυνο για την υγεία ιδιαίτερα των νεαρών παιδιών.

Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στη διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής υπό την εποπτεία του εισαγγελέα πρωτοδικών Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Στο πλαίσιο των ερευνών αυτών θα ζητηθούν οι σχετικές βιντεοκασέτες από τα τηλεοπτικά κανάλια που παρουσίασαν τις καταγγελίες, θα εξεταστούν ως μάρτυρες γονείς, μαθητές και άλλοι παθόντες, καθώς επίσης θα ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας να αποφανθούν αν το συγκεκριμένο "φάρμακο" έχει άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ, αν είναι επικίνδυνο και άλλα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.