Η παρακεταμόλη επιρεάζει το βλεννογόνο του στομαχιού? | Κάταγμα κάτω γναθου | κυστη δοντιου θεραπεια

Σεξουαλική βία κατά κοριτσιών στα νοτιοαφρικανικά σχολείαΧιλιάδες νεαρές μαθήτριες στη Νότια Αφρική έρχονται αντιμέτωπες καθημερινά με τη βία και τη σεξουαλική κακοποίηση από συμμαθητές τους ή εκπαιδευτικούς, αποκαλύπτει έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW). "Τα κορίτσια μαθαίνουν ότι η βία και η σεξουαλική κακοποίηση αποτελούν αναπόφευκτο κομμάτι της καθημερινής ζωής στο σχολείο.

Γι'αυτό δεν πάνε", απουσιάζουν κάποιες ημέρες ή σταματούν οριστικά με σοβαρές συνέπειες στην εκπαίδευσή τους, γράφει η Ερικα Τζορτζ, σύμβουλος του Παρατηρητηρίου και συντάκτης της έκθεσης αυτής η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στο Γιοχάνεσμπουργκ. Η 138σέλιδη έκθεση με τίτλο "Φόβος στο σχολείο: σεξουαλική βία κατά των κοριτσιών στα νοτιαφρικανικά σχολεία" στηρίζεται σε εμπεριστατωμένη έρευνα και σε πολλές συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν σε τρεις από τις εννέα επαρχίες της Νότιας Αφρικής.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποκαλύπτει στην έκθεση αυτή τακτικές περιπτώσεις βιασμού ή επιθέσεων σεξουαλικού χαρακτήρα και παρενοχλήσεων από μαθητές, εκπαιδευτικούς, αλλά και διευθυντές σχολείων, οι οποίοι χρησιμοποιούν την επιρροή τους για να πιέσουν τις μαθήτριες να συνάψουν σχέσεις μαζί τους. Το Παρατηρητήριο απευθύνει έκκληση στις αρχές της Νότιας Αφρικής "οι οποίες δηλώνουν προσηλωμένες στην ισότητα στην εκπαίδευση, να το αποδείξουν αντιμετωπίζοντας χωρίς καθυστέρηση το πρόβλημα της σεξουαλικής βίας στα σχολεία".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.