παιδικες ασθενειες | αντιγριππικο εμβολιο παρενεργειες | ακτινογραφια θωρακος | εξωμητριο πονος

Καφεΐνη κατά του πονοκέφαλουΕνα φλιτζάνι καφέ ή τσάι, ροφήματα που αποτελούν βασικές πηγές καφεΐνης, θα μπορούσε να καταπολεμήσει κάποιες μορφές ήπιου πονοκέφαλου, σύμφωνα με μελέτη Αμερικανών ερευνητών από την κλινική Diamond Headache Clinic, στο Σικάγο στις ΗΠΑ.

Η καφεΐνη ήδη χρησιμοποιείται από τις φαρμακευτικές εταιρίες σε πολλά αναλγητικά φάρμακα και σε φάρμακα τα οποία διατίθενται χωρίς ιατρική συνταγή, όπως είναι πολλά κοινά αναλγητικά.

Η έρευνα έδειξε ότι σε ένα ποσοστό 58% των ατόμων που υπέφεραν από πονοκέφαλο (οχι ημικρανίες), η λήψη καφεΐνης, σε κάψουλες, ήταν πολύ αποτελεσματική στην καταπολέμηση του πονοκέφαλου, ποσοστό που ήταν συγκρίσιμο με τα άτομα που λάμβαναν κάποιο αναλγητικό. Μάλιστα κάποια άτομα δήλωσαν ότι η καφεΐνη δρα πιο γρήγορα από το αναλγητικό.

Επιπλέον, όταν δόθηκε καφεΐνη σε συνδυασμό με κάποιο κοινό αναλγητικό, η ανακούφιση από τον πονοκέφαλο έφτασε σε ποσοστό 70% σε σχέση το 58% από τη λήψη μόνο της καφεΐνης.

Ωστόσο χρειάζονται περισσότερες έρευνες για τη χρήση της καφεΐνη, καθώς υπάρχουν έρευνες που την έχουν συσχετίσει με αύξηση του αριθμού των πονοκεφάλων αλλά και με αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.