σφυριγμα στον πνευμονα | posew uermidew einai ena kilo | τραχηλος μητρας

Stretching κατά πονοκεφάλουΟ συνδυασμός αντικαταθλιπτικών με ασκήσεις χαλάρωσης, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των πονοκεφάλων από τάση, οι οποίοι ταλαιπωρούν εκατομμύρια εργαζόμενους και χαρακτηρίζονται από την εμφάνιση συσφιγκτικού πόνου (σαν μια στεφάνη που σφίγγει γύρω από το κεφάλι).

Το 3% περίπου των γυναικών και το 1,5% περίπου των ανδρών υποφέρουν από τους πονοκεφάλους αυτού του τύπου. Αυτός ο πονοκέφαλος μπορεί να εμφανίζεται κάθε ημέρα, καθιστώντας προβληματική τη λειτουργία του ανθρώπου.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Πανεπίστημιο της Αθήνας του Οχάιο και δημοσιεύεται στο τεύχος Μαΐου του 'The Journal of the American Medical Association', αυτός ο συνδυασμός προσφέρει τα πιο σταθερά και μακροχρόνια αποτελέσματα, αν και η χρήση μόνο των αντικαταθλιπτικών δισκίων, προσφέρει τα πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Στην έρευνα, χρησιμοποιήθηκαν τέσσερις ομάδες ασθενών, οι οποίες έλαβαν ή μόνο θεραπεία με αντικαταθλιπτικά, ή μόνο θεραπεία χαλάρωσης των μυών, ή συνδυασμό αντικαταθλιπτικών και χαλάρωσης ή κάποιο εικονικό φάρμακο.

Το 64% των ασθενών που έλαβε θεραπεία αντικαταθλιπτικών και χαλάρωσης, παρουσίασε σημαντική μείωση του πόνου και της συχνόρτητας εμφάνισης των πονοκεφάλων. Τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 38% για τους ασθενείς που έπαιρναν μόνο αντικαταθλιπτική αγωγή, 35% για τους ασθενείς που έκαναν ασκήσεις μυικής χαλάρωσης και 29% για αυτούς που έλαβαν κάποιο εικονικό φάρμακο.

Για τη θεραπεία, χρησιμοποιούνται αποσπασματικά τα κοινά αναλγητικά, του τύπου της παρακεταμόλης και της ασπιρίνης. Ωστόσο, για μια πιο μόνιμη θεραπεία, χρησιμοποιούνται διάφορα αντικαταθλιπτικά σκευάσματα.

Το πρόβλημα για τα πρώτη κατηγορία φαρμάκων είναι ότι, ο οργανισμός κατά κάποιο τρόπο τα 'συνηθίζει' και ρυθμίζει τον ουδό του πόνου σε υψηλότερο επίπεδο. Για τα αντικαταθλιπτικά, το πρόβλημα είναι οι ανεπιθύμητες ενέργειές τους (πιο συχνά ζάλη και ξηροστομία) και το γεγονός, ότι μετά από παρατεταμένη χρήση, οι πνοκέφαλοι υποτροπιάζουν.

Σύμφωνα με το Δρ. Kenneth A. Holroyd, συγγραφέα του άρθρου, 'ο συνδυασμός φαρμάκων και ασκήσεων χαλάρωσης προσφέρει τη σταθερότερη και πιο μόνιμη θεραπεία. Ωστόσο, για να αποδόσει πλήρως, χρειάζεται η θεραπεία να εφαρμοσθεί μερικούς μήνες'.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.