Πιθανή μία φυσιολογική σύλληψη κατά τη διάρκεια της εξωσωματικής

Τα ζευγάρια που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση πρέπει, σύμφωνα με τους ειδικούς, να αποφεύγουν το σεξ κατά την διάρκεια της θεραπείας, καθώς μπορεί να υπάρξει πολλαπλή κύηση, η οποία εγκυμονεί κινδύνους για τη ζωή της μητέρας και των εμβρύων.

Ενα τέτοιο περιστατικό παράλληλης σύλληψης αναφέρεται στο περιοδικό Human Reproduction, όπου περιγράφεται η περίπτωση μίας Αμερικανίδας, η οποία γέννησε τετράδυμα.

Σύμφωνα με το άρθρο, το ζευγάρι είχε σεξουαλική επαφή πέντε μέρες πριν την εμφύτευση των δύο ωαρίων που είχαν γονιμοποιηθεί εξωσωματικά, με αποτέλεσμα να γονιμοποιηθεί και ένα ωάριο δια της φυσιολογικής οδού, από το οποίο προήλθαν τα άλλα δύο δίδυμα, τα οποία καθώς είναι μονοωγενή έχουν πανομοιότυπα φυσικά χαρακτηριστικά.

Οπως επισημαίνει ο γιατρός Dr. Amin Milki, επειδή οι πολλαπλές κυήσεις κρύβουν κινδύνους για την μητέρα και τα έμβρυα, το σεξ πρέπει να α788dbd60bb6bce72την διάρκεια της εξωσωματικής, ιδίως σε περιπτώσεις που τα τεστ έχουν δείξει πως οι σάλπιγγες της γυναίκας και το σπέρμα του άντρα είναι φυσιολογικά, με αποτέλεσμα η σύλληψη δια της φυσιολογικής οδού να είναι ιδιαίτερα πιθανή.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση