σιροπι για βηχα | εκτακτες συστολες | πονος στο κατω μερος της κοιλιας | πιο σκουρο χρωμα στο αιδιο

Η Ε.Ε καθυστερεί την έγκριση αντικαρκινικών φαρμάκωνΗ έγκριση φαρμάκων για τη θεραπεία του καρκίνου, είναι πολύ αργή στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σε σχέση με τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να μην έχουν τη δυνατότητα για έγκαιρη χρήση θεραπειών που μπορούν να σώσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με ανακοίνωση στο Ευρωπαϊκό συνέδριο για τον καρκίνο (ECCO 11), που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Λισσαβόνα.

Η Ευρωπαϊκή υπηρεσία για την έγκριση φαρμάκων EMEA (European Medicines Evaluation Agency), σπάνια χρησιμοποιεί την ειδική διαδικασία της "ταχείας" έγκρισης, για την έγκριση νέων αντικαρκινικών φαρμάκων, σε αντίθεση με την αντίστοιχη Αμερικανική Υπηρεσία FDA (Food and Drugs Administration).

Το FDA από το 1997 χρησιμοποιώντας την ειδική αυτή διαδικασία έγκρισης, μελέτησε 18 νέα αντικαρκινικά φάρμακα, 8 από τα οποία εγκρίθηκαν βασιζόμενα σε προκαταρκτικά στοιχεία. Αντίστοιχα το ΕΜΕΑ ενέκρινε μόλις 3 από τα 26 φάρμακα για την καταπολέμηση του καρκίνου, από το 1995.

Συγκρίνοντας το χρόνο που χρειάζεται ένα τέτοιο φάρμακο, για να εγκριθεί από την αρμόδια υπηρεσία, για το χρονικό διάστημα 1995-2001, ο πιο σύντομος χρόνος ήταν 301 ημέρες και ο πιο μεγάλος 812 ημέρες (περισσότερο από 2 χρόνια), για την Ευρωπαϊκή υπηρεσία, ενώ ο αντίστοιχος μέσος χρόνος έγκρισης από το FDA ήταν 273 ημέρες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.