φυσιολογικη θερμοκρασια σωματος | τσιγαρα lights | που ειναι ο τραχηλος | flebes tou somatos

Η καφεΐνη αυξάνει την απώλεια οστικής μάζας στις ηλικιωμένεςΟι γυναίκες τρίτης ηλικίας οι οποίες καταναλώνουν υψηλές ποσότητες καφεΐνης, φαίνεται να έχουν πολύ μεγαλύτερο ρυθμό απώλειας οστικής μάζας στη σπονδυλική στήλη, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο τεύχος Νοεμβρίου του επιστημονικού περιοδικού American Journal of Clinical Nutrition.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τα αποτελέσματα από μετρήσεις οστικής μάζας σε 489 γυναίκες ηλικίας 65-77 ετών. Παράλληλα με τη βοήθεια εβδομαδιαίου ημερολόγιου διατροφής μέτρησαν τη μέση ημερήσια πρόσληψη καφεΐνης.

Η απώλεια οστικής μάζας ήταν πολύ μεγαλύτερη στις γυναίκες με ημερήσια πρόσληψη καφεΐνης μεγαλύτερη από 300mg, σε σχέση με τις γυναίκες στις οποίες η πρόσληψη καφεΐνης δεν ξεπερνούσε τα 300mg.

Η διαφορά αυτή ήταν ακόμα μεγαλύτερη στις γυναίκες οι οποίες ήταν ομόζυγες για τη μετάλλαξη στον υποδοχέα της βιταμίνης D, η οποία είναι απαραίτητη για το μεταβολισμό του ασβεστίου.

Σε editorial που δημοσιεύεται στο ίδιο τεύχος του περιοδικού οι επιστήμονες προτείνουν τον περιορισμό της ημερήσιας κατανάλωσης καφέ σε λιγότερο από 480ml ή αντίστοιχα την ημερήσια κατανάλωση τσαγιού σε λιγότερο από 960ml.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.