φλεγμονη στο εντερο | συμπτώματα οριακου | επικονδυλιτιδα χειρουργειο | ti einai i exetasi T.K.E.

Τα όρια του Δείκτη Μάζας Σώματος δεν ισχύουν για όλουςΟι μέγιστες επιτρεπτές τιμές για το Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ), δεν πρέπει να είναι ίδιες για όλες τις εθνικότητες, σύμφωνα με μελέτη Αμερικανών επιστημόνων, που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Diabetes Research and Clinical Practice.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι για του Αβοριγινούς, το ανώτατο επιτρεπτό όριο του ΔΜΣ, πρέπει να είναι χαμηλότερο από το 25, που έχει οριστεί ως η τιμή του ΔΜΣ, όπου το σωματικό βάρος είναι το ανώτατο επιτρεπτό.

Οι ανώτατες τιμές του ΔΜΣ για τους Αβοριγινούς, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες πρέπει να είναι χαμηλότερες για να προλαμβάνονται περιπτώσεις αντίστασης στη γλυκόζη και διαβήτη τύπου ΙΙ.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η τιμή 25 ως ανώτατο όριο καθορίστηκε με βάση τους Καυκάσιους (τη λευκή φυλή) με αποτέλεσμα να μην εφαρμόζεται σε όλες τις εθνικότητες.

Σύμφωνα με τα διεθνή όρια του ΔΜΣ, τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 20 και 25 θεωρούνται φυσιολογικές, για τιμές μέχρι το 30, το άτομο θεωρείται υπέρβαρο και για τιμές που ξεπερνούν το 30 το άτομο θεωρείται παχύσαρκο.

Οι επιστήμονες μέτρησαν το ΔΜΣ σε 2.626 Αβοριγινούς σε 156 περιοχές της Αυστραλίας, ενώ τους εξέτασαν και για σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα με ΔΜΣ μεγαλύτερο του 22 (που θεωρείται στα φυσιολογικά όρια) είχαν τετραπλάσιο κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη τύπου ΙΙ. Ακόμα και για όσους κυμαίνονταν μεταξύ του 22 και του 25, ο κίνδυνος ήταν τριπλάσιος σε σχέση με όσους είχαν χαμηλές τιμές ΔΜΣ.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνουν περαιτέρω μελέτες σε άλλες εθνικότητες, πλην των Καυκάσιων και να καθοριστούν διαφορετικά όρια για το ΔΜΣ. Αυτό μπορεί να είναι πολύ σημαντικό, καθώς μπορεί να προλάβει πολλές περιπτώσεις διαβήτη.

Ειδικά για εθνικότητες όπως Ινδιάνοι, Αφρικανοί αλλά και άτομα από τον Ειρηνικό μπορεί σε μικρότερες τιμές του ΔΜΣ να περιέχουν το ίδιο ποσοστό σωματικού λίπους με αυτό που περιέχουν Καυκάσιοι σε υψηλότερες τιμές του ΔΜΣ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.