αρρυθμιες καρδιας | φαγουρα στην.ουρηθρα γυναικες | κοιλοτητα κατω απο αυτι | ασθενεις γατων | εκκολπώματα | στιγμα

Μείωση των θανάτων από μηνιγγίτιδα. Ασφαλές το εμβόλιοΟ αριθμός των θανάτων από μηνιγγίτιδα μειώθηκε δραματικά στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με έρευνες από δύο ειδικές μονάδες από το νοσοκομείο παίδων Alder Hey στο Λίβερπουλ και το νοσοκομείο St Mary's στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του νοσοκομείου St. Mary's, ο αριθμός των θανάτων μειώθηκε κατά 60% κατά τη χρονική περίοδοα 1992-1997. Τα αντίστοιχα αποτελέσματα του νοσοκομείου Alder Hey, έδειξαν ότι ο αριθμός των θανάτων μειώθηκε κατά 16% περισσότερο από τον αναμενόμενο.

Και ενώ ο αριθμός των περιστατικών, την συγκεκριμένη χρονική περίοδο αυξήθηκε, ο αριθμός των θανάτων έχει μειωθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα τη μείωση του κινδύνου θανάτου κατά 59%.

Οι δύο αυτές διαφορετικές μελέτες δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Disease in Childhood, όπου δημοσιεύτηκε άλλη μία έρευνα η οποία δείχνει ότι το εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα είναι ασφαλές και έχει ελάχιστες παρενέργειες.

Το εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 1999 και έκτοτε έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον 15 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι.

Το εμβόλιο εκτιμάται ότι έχει μειώσει την επίπτωση της νόσου ενώ θεωρείται ότι είναι ασφαλές, σύμφωνα με ερευνητές από το Ινστιτούτο Υγείας του παιδιού του πανεπιστημίου του Μπρίστολ.

Οι μελέτες αυτές δείχνουν ότι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού σε συνδυασμό με αυξημένη επαγρύπνηση και αποτελεσματική θεραπεία, είναι ζωτικής σημασίας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.