παθησεις της καρδιας | τι καταλαβαίνει ο γιατρός με το στηθοσκοπιο στον πνεύμονα

Επιπλοκές από το δέρμα και τους βλεννογόνους


Χρόνιες πυογόνες και μυκητιασικές λοιμώξεις του δέρματος και των βλεννογόνων αποτελούν συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο διαβητικός. Ατροφικές βλάβες του δέρματος στην κνήμη (οι κηλίδες της κνήμης) και εξανθηματικά ξανθώματα, αποτελούν άλλες συχνές εκδηλώσεις. Η «λιποειδική νεκροβίωση των διαβητικών» είναι μια ασυνήθης βλάβη που απαντά συχνότερα στις γυναίκες και εντοπίζεται στις πρόσθιες επιφάνειες των κνημών ή στις ραχιαίες επιφάνειες των ποδοκνημικών.

Διαβητικό πόδι

Η εμφάνιση ελκών στα πόδια αποτελεί για τους διαβητικούς ένα συχνό και ειδικό πρόβλημα. Η εμφάνιση των ελκών αρχικά και της διαβητικής γάγγραινας (είναι 20 φορές πιο συχνή στους διαβητικούς) αργότερα, οφείλεται στην ανώμαλη κατανομή πίεσης στο άκρο, στην ισχαιμία, στην περιφερική νευροπάθεια και στην ύπαρξη λοίμωξης. Το κάπνισμα δυσχεραίνει περαιτέρω την κλινική κατάσταση. Η απώλεια της αισθητικότητας στον διαβητικό οδηγεί στην μη έγκαιρη συνειδητοποίηση των βλαβών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.