τσουξιμο στο δερμα | xatonidis gynaiko;ogos | αντλιες καρδιας | ΕΛΚΟΣ ΔΩΔΕΚΑΔΑΚΤΥΛΟΥ | νοσος του υψομετρου

Ο καφές μπορεί να αυξήσει την παραγωγή οιστρογόνωνΔύο ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή οιστρογόνων στη γυναίκα και να επιδεινώσουν κάποιες καταστάσεις, όπως ο πόνος στο στήθος που παρατηρείται κατά την περίοδο της εμμηνορρυσίας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Fertility and Sterility.

Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, οι γυναίκες που πίνουν περισσότερο καφέ, έχουν αυξημένα επίπεδα οιστραδιόλης, οιστρογόνο που παράγεται κατά της πρώτες μέρες της περιόδου.

Στην έρευνα πήραν μέρος 500 γυναίκες ηλικίας 36 έως 45 ετών, που δεν ήταν έγκυες, δε θήλαζαν και δε λάμβαναν ορμονικά συμπληρώματα.

Οι επιστήμονες συγκέντρωσαν στοιχεία για τις διατροφικές συνήθειες και το κάπνισμα και έκαναν ανθρωπομετρικές μετρήσεις (ύψος και βάρος) στις γυναίκες. Παράλληλα μέτρησαν τα επίπεδα των ορμονών κατά τις ημέρες 1 έως 5 της περιόδου εμμηνορρυσίας.

Οι γυναίκες οι οποίες κατανάλωναν περισσότερο καφέ και μάλιστα όσες κατανάλωναν περισσότερο από τέσσερα φλιτζάνια (που αντιστοιχεί σε 500mg καφεΐνης) είχαν 70% αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων τις πρώτες μέρες της περιόδου, σε σχέση με όσες δεν ξεπερνούσαν τα 100mg καφεΐνης (ένα ή και λιγότερο από ένα φλιτζάνι καφέ)

Τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων δεν ευνοούν τις γυναίκες που παρουσιάζουν πόνο στο στήθος κατά την εμμηνορρυσία ή έχουν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του στήθους ή των ωοθηκών, ιδιαίτερα στην προεμμηνοπαυσιακή ηλικία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.