διακοπη κυησης με φαρμακα | τι ειναιανεμoγκαστρι σε γυναικα | εξοστωση δοντιου αντιμετωπιση

Οι γιατροί δεν συζητούν τα σεξουαλικά προβλήματα των ασθενώνΕιδική εκπαίδευση χρειάζονται σύμφωνα με έρευνα οι επαγγελματίες του χώρου της υγείας στην Βρετανία, προκειμένου να είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται, αλλά και να συζητούν τα σεξουαλικά προβλήματα που πιθανώς αντιμετωπίζουν οι ασθενείς τους.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στο πως αντιμετωπίζουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές, γυναίκες στις οποίες είχαν αφαιρεθεί οι ωοθήκες λόγω καρκίνου. Οι γυναίκες αυτές πολλές φορές φοβούνται να κάνουν έρωτα, καθώς πιστεύουν ότι αυτό θα συμβάλλει στην επανεμφάνιση της νόσου.

Οπως διαπιστώθηκε, τόσο οι γιατροί, όσο και οι νοσηλευτές, σε πολλές περιπτώσεις όχι μόνο δεν συζητούσαν αυτό τον φόβο των γυναικών, αλλά δεν έδειχναν και την απαιτούμενη κατανόηση προς στους ασθενείς τους.

Οι ασθενείς που πήραν μέρος στην έρευνα ανέφεραν ότι οι γιατροί, ελάχιστα συζήτησαν μαζί τους τα σεξουαλικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η απροθυμία αυτή των γιατρών, τις οδήγησε στον να μην κάνουν και αυτές ανάλογες ερωτήσεις, αν και θα ήθελαν να ακούσουν τον γιατρό τους να τις καθησυχάζει.

Σύμφωνα με τους μελετητές, πολλοί γιατροί δεν συζητάν με τους ασθενείς ανάλογα θέματα γιατί απλά αγνοούν ότι απασχολούν σοβαρά τους ασθενείς τους. Επιπλέον αν και το σεξ και ότι το αφορά δεν αποτελεί πλέον θέμα ταμπού, πολλοί γιατροί δεν έχουν μάθει να συζητάνε γι’ αυτό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.