κοπρανα που επιπλεουν στο νερο | τι κάνουμε όταν έχει αφηδατωθει το δέρμα στα ποδια

Βασικά σημεία ηθικής και ιατρικής δεοντολογίας από τον ΧριστόδουλοΟχι στην ευθανασία, τις αμβλώσεις, τα παιδιά του σωλήνα και τη δυνατότητα να επιλέγουν οι γονείς το φύλο του παιδιού τάχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Χριστόδουλος, σε ομιλία του, σε ημερίδα που οργάνωσε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με θέμα: 'Βασικά σημεία ηθικής και ιατρικής δεοντολογίας'.

Ο κ. Χριστόδουλος τόνισε 'παράλληλα και όταν η αφαίρεση οργάνων γίνεται μετά το θάνατο του δότη, θα πρέπει να λαμβάνεται πρόνοια για την εξασφάλιση του οφειλόμενου σεβασμού στο ανθρώπινο σώμα και του αποκλεισμού κάθε είδους εκμετάλλευσης, ιδίως εμπορικής.

Επίσης αναφέρθηκε στην εμπορία οργάνων σώματος, προσθέτοντας ότι 'η χρησιμοποίηση προϊόντων του ανθρώπινου σώματος και μάλιστα εμβρύων για σκοπούς καλλωπιστικούς και άλλους, αποτελεί βάναυση και εγκληματική ασέβεια προς το πρόσωπο του ανθρώπου και δείχνει το μέγεθος της εφευρετικότητας εκείνων που μπορούν να μεταβάλουν τα επιστημονικά εργαστήρια σε θαλάμους εκτελέσεως ανθρωπίνων υπάρξεων που, ωστόσο, διεκδικούν δικαιώματα στη ζωή.

Ακόμη , ο κ. Χριστόδουλος μίλησε και για τις αλόγιστες εκτρώσεις, αλλά και για τη δυνατότητα επιλογής του φύλου. Οπως δήλωσε, 'η χρησιμοποίηση αυτής της δυνατότητας, για την ικανοποίηση εγωιστικών επιδιώξεων και σκοπών περικλείει μεγίστους κινδύνους, οι οποίοι σε συσχετισμό με την επιτευχθείσα ήδη εξιχνίαση του γενετικού κώδικα και του DNA απειλούν ήδη την ανθρώπινη φυλή σε περίπτωση που θα χρησιμοποιηθούν για στόχους π.χ. πολιτικοστρατιωτικούς που κείνται έξω απο τα νόμιμα και θεμιτά όρια των ανθρωπίνων υπάρξεων'.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.