παρακολουθηση εγκυμοσυνης | αποχρεμπτικό | ανάπτυξη παιδιου νανισμος | αντιγριπικο εμβολιο 2012 παρενεργειες

Γονίδιο σχετίζεται με τα τριγλυκερίδιαΕνα νέο γονίδιο, το ΑΡΟΑ5, το οποίο επηρεάζει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα, ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες από το εργαστήριο Lawrence Berkeley, στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Science.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το γονίδιο ΑΡΟΑ5, σχετίζεται με τα τριγλυκερίδια, χρησιμοποιώντας ποντίκια στα οποία, με τη βοήθεια της γενετικής μηχανικής, ενέτειναν την έκφραση του γονιδίου. Στα ποντίκια αυτά, τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων ήταν 75% χαμηλότερα απ' ό,τι στα φυσιολογικά ποντίκια.

Αντίστοιχα ποντίκια, με έλλειψη του ΑΡΟ5 γονιδίου, παρουσίαζαν επίπεδα τριγλυκεριδίων τέσσερις φορές υψηλότερα σε σχέση με τα φυσιολογικά επίπεδα.

Παράλληλα μελετώντας τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων σε 500 ανθρώπους (άνδρες και γυναίκες), βρέθηκε ότι όσοι είχαν τις λιγότερο ενεργές μορφές του γονιδίου είχαν κατά 25% υψηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.