Επιπτώσεις στην υγεία από την κεραία της Αγγλικής Βάσης στην Κύπρο

Η Επιτροπή Υγείας της Κυπριακής Βουλής θα μελετήσει τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών από τις κεραίες που προτίθενται να εγκαταστήσουν οι Βρετανοί στο Ακρωτήρι και για το σκοπό αυτό θα κληθούν εμπειρογνώμονες τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Α. Καράς.

Το υπουργείο Εξωτερικών και η Βρετανική Αρμοστεία συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις γύρω από τα ζητήματα που ανακύπτουν από την απόφαση της Βρετανίας να εγκαταστήσει μεγάλη κεραία στην Αλυκή Ακρωτηρίου.

Η συμφωνία για επανάληψη των διαβουλεύσεων επήλθε ύστερα από συναντήσεις των δύο πλευρών στο υπουργείο Εξωτερικών. Σε κοινό ανακοινωθέν που εξεδόθη απόψε αναφέρεται ότι η Βρετανική Αρμοστεία πληροφόρησε την κυπριακή κυβέρνηση ότι για πρακτικούς λόγους δε διεξάγονται εργασίες στο χώρο της κεραίας.

Με βάση την πληροφόρηση αυτή το υπουργείο Εξωτερικών συμφώνησε να συνεχίσει αύριο τις διαβουλεύσεις με την Υπατη Αρμοστεία, με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από τις αρμόδιες αρχές Κύπρου και Βρετανίας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση