καρκινος ουρας παγκρεατος | βιταμίνη b1 | αποκλεισμος δεξιου σκελους καρδιας | tongue piercing Athens

Light τσιγάρα - Bαριές επιπτώσειςΤα light τσιγάρα και όσα αναφέρουν ότι έχουν χαμηλά επίπεδα πίσσας, όχι μόνο δεν έχουν συμβάλει στη μείωση των θανάτων που σχετίζονται με το κάπνισμα, αλλά πιθανόν να έχουν αυξήσει και τη νοσηρότητα στους καπνιστές, από τότε που έκαναν την εμφάνισή τους, στη δεκαετία του '70, σύμφωνα με αναφορά της Αμερικανικής κυβέρνησης.

Οι αντι-καπνιστικές οργανώσεις αναφέρουν, μάλιστα, ότι η διαφήμιση των ελαφρών τσιγάρων έχει εξαπατήσει το κοινό αλλά και τους νομοθέτες, προβάλλοντας την ιδέα ότι το κάπνισμα μπορεί να είναι πιο ασφαλές.

"Δεν υπάρχει ασφαλές τσιγάρο. Ο μόνος τρόπος για μην κινδυνεύει κάποιος είναι ή να διακόψει το κάπνισμα ή να μην το αρχίσει" δήλωσε ο Δρ. Ντέιβιντ Μπερνς, αρχισυντάκτης της έρευνας που δημοσίευσε το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ.

Οταν τα light τσιγάρα έκαναν την εμφάνισή τους, οι ειδικοί στη δημόσια υγεία πίστευαν ότι τα μειωμένα επίπεδα πίσσας στα τσιγάρα, θα έχουν ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι κίνδυνοι για την υγεία των καπνιστών που δεν μπορούν να διακόψουν το κάπνισμα.

Ομως όλες οι δοκιμές των light τσιγάρων έγιναν με μη ειδικά μηχανήματα, με αποτέλεσμα να μη λαμβάνεται υπόψη ότι οι καπνιστές παίρνουν μεγαλύτερες εισπνοές με αυτά και καπνίζουν μεγαλύτερο αριθμό τσιγάρων όταν αρχίζουν να καπνίζουν τσιγάρα light.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι όσοι καπνίζουν light ή ultra light τσιγάρα δεν έχουν μειωμένη έκθεση στην πίσσα του τσιγάρου, ούτε μειωμένο κίνδυνο από νοσήματα που σχετίζονται με το τσιγάρο, σε σχέση με όσους καπνίζουν κανονικά τσιγάρα.

Μάλιστα υπάρχουν κάποια αρχικά στοιχεία τα οποία έχουν δείξει ότι η εξάπλωση των τσιγάρων light μπορεί να έχει συμβάλει σε αύξηση των ασθενειών που σχετίζονται με το κάπνισμα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.