Η ογκολογική μονάδα για τα παιδιά γίνεται πραγματικότητα

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί η ογκολογική μονάδα για παιδιά «Ελπίδα», δωρεά του Συλλόγου “Ελπίδα” , πρόεδρος του οποίου είναι η κ. Μ. Βαρδινιγιάννη, σε έκταση που παραχώρησε το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, στην περιοχή που βρίσκονται τα δύο νοσοκομεία παίδων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού.

Οπως επεσήμανε ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος, κατά την παρουσίαση της νέας ρυθμιστικής μελέτης για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των νοσοκομείων παίδων, χάρη στη δωρεά αυτή ολοκληρώνεται το σύγχρονο παιδιατρικό συγκρότημα στην Αθήνα.

Η θέση της νέας ογκολογικής μονάδας “Ελπίδα” θα επιτρέπει την απρόσκοπτη επικοινωνία της με όλες τις υπηρεσίες των δυο νοσοκομείων.

Επιπλέον, όπως τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, τα νοσοκομεία παίδων, ενοποιούνται με στόχο να εξοικονομηθούν πόροι για να γίνουν επενδύσεις, να βρεθούν νέοι πόροι για τα λειτουργικά έξοδα και να βελτιωθούν σημαντικά οι ιατρικές υπηρεσίες, εκσυγχρονίζονται σε επίπεδο ιατρικών μονάδων και κρεβατιών, ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες αλλά και στο ρόλο τους ως ολυμπιακά παιδιατρικά νοσοκομεία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση