στιγμα μεσογειακης αναιμιας | ταχυκαρδια | τυροψωμο θερμιδες | νόσος crohn | τι ειναι μεσογειακη αναιμια

Νέα μονάδα επεξεργασίας νοσοκομειακών απορριμμάτωνΤη μονάδα επεξεργασίας και καταστροφής των μολυσματικών νοσοκομειακών απορριμμάτων που θα λειτουργεί στο χώρο της χωματερής στα Ανω Λιόσια, εγκαινίασε το μεσημέρι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Κώστας Λαλιώτης.

Οπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής Γιώργος Λατζουράκης, η μονάδα επεξεργασίας και καταστροφής των μολυσματικών νοσοκομειακών απορριμμάτων έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας περίπου 30 τόνων μολυσματικών αποβλήτων την ημέρα, 9 δηλαδή τόνους περισσότερους από τους 21 τόνους που παράγουν καθημερινά τα 36 δημόσια θεραπευτήρια της Αττικής και οι 81 ιδιωτικές κλινικές.

Η δυναμικότητα της μονάδας έχει μία προοπτική 15ετίας και θα καλύπτει το σύνολο των μολυσματικών απορριμμάτων που παράγονται στα νοσοκομεία, στις κλινικές, στα ιατρεία, στα εξεταστικά κέντρα, στα μικροβιολογικά εργαστήρια και στα κτηνιατρεία του νομού Αττικής.
Παράλληλα, αποπερατώνονται ο νέος ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής και τα έργα αποκατάστασης των παλαιών χώρων διάθεσης απορριμμάτων στα Ανω Λιόσια και στο Σχιστό.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που κόστισε 3,2 δισ. δραχμές και αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη μονάδα μετά το εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης και κομποστοποίησης απορριμμάτων, που έχει ήδη κατασκευαστεί και θα τεθεί σε λειτουργία στο τέλος του χρόνου.

Τα έργα αυτά, μαζί με μία σειρά άλλων που ολοκληρώνονται στην περιοχή, έχουν αλλάξει ριζικά την εικόνα της παλαιάς χωματερής και την έχουν μετατρέψει σε μία σύγχρονη μονάδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης, που μπορεί να επεξεργαστεί 1.200 τόνους απορριμμάτων την ημέρα, καθώς και 30 τόνους βιολογικής ιλύος και 130 τόνους λαδιών και χόρτων την ημέρα, είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και το δεύτερο σε ολόκληρο τον κόσμο. Η κατασκευή του στοίχισε 13 δισ. δραχμές και θα απασχολήσει κατά τη λειτουργία του 120 άτομα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.