Σύγχρονη Μονάδα Εγκαυμάτων στο Νοσοκομείο Παπανικολάου

Ολοκληρώθηκε η δημιουργία της πρωτοποριακής, για τον Ελληνικό χώρο, Μονάδας αντιμετώπισης βαρέων εγκαυμάτων στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, ύστερα από μακρόχρονη συνεργασία των Διοικήσεων του νοσοκομείου και του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου που απέστειλε στο Care το εν λόγω νοσοκομείο, η μονάδα έχει δυναμικό έξι κλινών εντατικής θεραπείας και δώδεκα κλινών μεταθεραπείας εγκαυμάτων, που και αυτές σε περίπτωση μαζικών εγκαυμάτων μπορούν να λειτουργήσουν ως εντατική θεραπεία.

Η μονάδα είναι ενταγμένη στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου και υποστηρίζεται από τα συναφή Τμήματα του Τριτοβάθμιου αυτού Νοσοκομείου.

Η κατασκευή της ΜΕΘ εγκαυμάτων άρχισε το 1998, ύστερα από τη διασφάλιση πόρων για σύγχρονους, αναγκαίους και επιστημονικούς εξοπλισμούς από το Ιδρυμα Μποδοσάκη.

Το έμπειρο Ιατρικό και Νοσηλευτικό δυναμικό του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής, με τις όποιες αναγκαίες περαιτέρω ενισχύσεις, είναι έτοιμο να καλύψει τις νέες τριτοβάθμιες λειτουργίες της ΜΕΘ Εγκαυμάτων, με εύρος ευθύνης όλον το Βορειοελλαδίτικο χώρο, για να σταματήσει η, συχνά αναγκαία, πολυδάπανη και μειωτική για τον τόπο μας, διακομιδή Εγκαυματιών στο Εξωτερικό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην Ελλάδα συμβαίνουν περίπου 3.000 βαριά εγκαύματα κάθε χρόνο που χρειάζονται νοσοκομειακή φροντίδα (300 εγκαύματα ανά εκατομμύριο κατοίκων), ενώ ο συνολικός αριθμός εγκαυμάτων, κάθε βαρύτητας, ξεπερνά τα 12.000 περιστατικά.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση