11η εβδομαδα κυησης και αρτηριακη πιεση 13 | πονος μετα απο καθε κενωση | πονος στο στομαχι μονο βράδυ

Σύγχρονη Μονάδα Εγκαυμάτων στο Νοσοκομείο ΠαπανικολάουΟλοκληρώθηκε η δημιουργία της πρωτοποριακής, για τον Ελληνικό χώρο, Μονάδας αντιμετώπισης βαρέων εγκαυμάτων στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, ύστερα από μακρόχρονη συνεργασία των Διοικήσεων του νοσοκομείου και του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου που απέστειλε στο Care το εν λόγω νοσοκομείο, η μονάδα έχει δυναμικό έξι κλινών εντατικής θεραπείας και δώδεκα κλινών μεταθεραπείας εγκαυμάτων, που και αυτές σε περίπτωση μαζικών εγκαυμάτων μπορούν να λειτουργήσουν ως εντατική θεραπεία.

Η μονάδα είναι ενταγμένη στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου και υποστηρίζεται από τα συναφή Τμήματα του Τριτοβάθμιου αυτού Νοσοκομείου.

Η κατασκευή της ΜΕΘ εγκαυμάτων άρχισε το 1998, ύστερα από τη διασφάλιση πόρων για σύγχρονους, αναγκαίους και επιστημονικούς εξοπλισμούς από το Ιδρυμα Μποδοσάκη.

Το έμπειρο Ιατρικό και Νοσηλευτικό δυναμικό του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής, με τις όποιες αναγκαίες περαιτέρω ενισχύσεις, είναι έτοιμο να καλύψει τις νέες τριτοβάθμιες λειτουργίες της ΜΕΘ Εγκαυμάτων, με εύρος ευθύνης όλον το Βορειοελλαδίτικο χώρο, για να σταματήσει η, συχνά αναγκαία, πολυδάπανη και μειωτική για τον τόπο μας, διακομιδή Εγκαυματιών στο Εξωτερικό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην Ελλάδα συμβαίνουν περίπου 3.000 βαριά εγκαύματα κάθε χρόνο που χρειάζονται νοσοκομειακή φροντίδα (300 εγκαύματα ανά εκατομμύριο κατοίκων), ενώ ο συνολικός αριθμός εγκαυμάτων, κάθε βαρύτητας, ξεπερνά τα 12.000 περιστατικά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.