Μονάδα βιολογικού καθαρισμού στο Αίγιο

Εγκαινιάσθηκε στο Αίγιο από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κ. Ηλία Ευθυμιόπουλο το έργο του βιολογικού καθαρισμού της πόλης, το οποίο θα συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ορθής διαχείρισης των λυμάτων της περιοχής.

Το έργο επιχορηγήθηκε με 676 εκατ. δρχ από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και το υπουργείο Εσωτερικών και σε πρώτη φάση θα καλύψει τις ανάγκες πληθυσμού 40.000 κατοίκων ενώ σε δεύτερη φάση θα επεκταθεί και θα καλύψει και τις ανάγκες γειτονικών δήμων 60.000 κατοίκων (Συμπολιτείας και Διακοπτού).

Η κατασκευή του έργου ήταν απαραίτητη, όχι μόνον για την πόλη του Αιγίου αλλά για το ευρύτερο περιβάλλον του Κορινθιακού. Με τα έργα που έχουν ήδη κατασκευασθεί (Ξυλόκαστρο, Κόρινθος, Λουτράκι, Ιτέα, Ναύπακτος) και αυτά που προγραμματίζονται (Γαλαξίδι, Ακράτα) το πρόβλημα των αστικών λυμάτων του Κορινθιακού αντιμετωπίζεται στο μεγαλύτερο ποσοστό, ανέφερε ο κ.Ευθυμιόπουλος.

Όπως επισήμανε ο κ Ευθυμιοπουλος, σε πέντε χρόνια ολοκληρώνονται τα έργα κατασκευής εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) σε όλη την χώρα με αποτέλεσμα ο εξυπηρετούμενος πληθυσμός από ΕΕΛ να φθάνει το 94%. Σήμερα η χώρα μας διαθέτει 300 ΕΕΛ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση