εμβολιασμος τετανου | φυματίωση εμβόλιο | παιδικες ασθενειες με εξανθηματα

Ο Παπαδόπουλος χαράζει την πολιτική των ΠΕΣΥΜία καινούργια δυναμική ζήτησε από τους Περιφερειάρχες των Συμβουλίων Υγείας ο υπουργός Υγείας κ. Αλέκος Παπαδόπουλος προκειμένου να προχωρήσει η μεταρρύθμιση και ο εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ και τους κάλεσε να βγάλουν από το βόλεμα και την αδράνεια, την ευθυνοφοβία και το δομικό συντηρητισμό το σύστημα.

Οπως τους εξήγησε τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο θα έχουν τοποθετηθεί ήδη οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία ενώ πολύ σύντομα θα λειτουργήσουν τα τμήματα επειγόντων περιστατικών, τα απογευματινά ιατρεία και οι νέες μονάδες στα νοσοκομεία.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφερόμενος ειδικότερα στο θεσμό των Περιφερειακών Συμβουλίων Υγείας εξήγησε ότι αυτά θα δημιουργήσουν μια καινούργια αρχιτεκτονική στο σύστημα θα έχουν διευρυμένες αρμοδιότητες και λόγο για τη σχεδίαση, τη διοίκηση, τις προμήθειες, τη βιοιατρική τεχνολογία, τον έλεγχο και την εκπαίδευση ενώ θα παίξουν εποπτικό και ελεγκτικό ρόλο στην περιφέρεια.

Ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας είναι η αύξηση των ειδικών μονάδων των νοσοκομείων, των μονάδων εντατικής θεραπείας, τεχνητού νεφρού και των εργαστηρίων.

Επίσης ο άμεσος εκσυγχρονισμός του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των νοσοκομείων και το πρόγραμμα ψυχικής υγείας για την αποασυλοποίηση όσων νοσηλεύονται στα ψυχιατρικά νοσοκομεία της Αττικής.

Σε πρώτη φάση για τα δύο βασικά Περιφερειακά Συμβούλια Υγείας θα διατεθούν 50 δισ δρχ.. Αναφερόμενος στα νοσοκομεία ένα ένα ξεχωριστά τόνισε ότι το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" που εντάσσεται στα Ολυμπιακά Νοσοκομεία θα παίξει το σημαντικότερο ρόλο στα πλαίσια του Περιφερειακού Συμβουλίου Υγείας της Αττικής.

Για τα Νοσοκομεία Παίδων "Αγία Σοφία" και "Αγλαϊα Κυριακού" έχει ήδη εκπονηθεί μελέτη για τη δημιουργία νέων παιδιατρικών τμημάτων. Στο σύστημα Υγείας θα ενταχθεί επίσης η ογκολογική μονάδα που θα ανεγερθεί με δωρεά του Συλλόγου Ελπίδα.

Αναλογες ρυθμίσεις προβλέπονται για το Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού το οποίο επίσης θα είναι ένα από τα Ολυμπιακά Νοσοκομεία για τις ανάγκες του 2004.

Το "Λαϊκό" και το "Ιπποκράτειο" όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος υστερούν σε κτιριακό επίπεδο και γι' αυτό όλο το βάρος θα δοθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Για τα Νοσοκομεία του δεύτερου Περιφερειακού Συμβουλίου Υγείας το "Γεώργιος Γεννηματάς" και το Νοσοκομείο "Σωτηρία" τα οποία θα είναι επίσης Ολυμπιακά ολοκληρώνεται μελέτη η οποία δείχνει ότι θα πρέπει να υπάρξουν κοινοί υποστηρικτικοί χώροι και ενιαία υποδομή των δύο νοσοκομείων.

Δεν είμαστε θαυματοποιοί κοιτάμε τον πολίτη και αφουγκραζόμαστε την κοινωνία που δικαιολογημένα απαιτεί ένα λειτουργικό και πιο δίκαιο σύστημα υγείας κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.