Ειδική Ομάδα της ΕΜΑΚ και στο Ηράκλειο Κρήτης

Εγκαινιάσθηκε σήμερα η Ειδική Ομάδα της ΕΜΑΚ στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς και ο 4ος πυροσβεστικός Σταθμός στη Βιομηχανική περιοχη Ηρακλείου. Παρόντες στην τελετή ήταν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μ. Χρυσοχοΐδης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Π. Φούρλας.

Για τη λειτουργία της Ειδικής Ομάδας της ΕΜΑΚ, που είναι η τέταρτη που ιδρύεται στην Ελλάδα, μετά την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Ήπειρο, ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ξεχωριστή και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η νέα υπηρεσία θα συμβάλλει στο πλαίσιο εμπέδωσης του αισθήματος ασφαλείας στον πολίτη, ειδικά μετά τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο κ. υπουργός τόνισε ότι ζούμε σε μια εποχή που οι κίνδυνοι μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα, καθώς ο άνθρωπος καθημερινά επεμβαίνει στη φύση με την εξέλιξη της τεχνολογίας και έτσι μπορεί να γίνει χρήστης αυτής σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Για το Πυροσβεστικό Σώμα επισήμανε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα εξοπλιστεί, ώστε να είναι πιο αξιόμαχο από πλευράς σύγχρονης τεχνολογίας, ενώ ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια παροχής εξειδικευμένων γνώσεων στους πυροσβέστες.

Είναι ελπιδοφόρο που μια κρατική υπηρεσία είναι τόσο κοντά στον πολίτη, σχολίασε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και τόνισε ότι στόχος είναι η πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, οι άμεσες και αποτελεσματικές επεμβάσεις σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, αεροπορικών δυστυχημάτων κλπ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση