λοιμωξη πνευμονα | φυσιολογικες τιμες συκωτιου | εντερικοι πονοι | αντισωματα cmv igg

Ειδική Ομάδα Δράσης κατά της βιοτρομοκρατίαςΕιδική Ομάδα Δράσης, η οποία θα διαχειρίζεται σε καθημερινή βάση όλα τα θέματα τα σχετικά με πιθανούς κινδύνους από χημικά, βιολογικά και πυρηνικά συμβάντα, σε συνεργασία με την Ειδική Ομάδα Κρούσης αλλά και με την αστυνομία, την Πυροσβεστική, το Λιμενικό κλπ., συστήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η Γραμματεία προχώρησε επίσης στη σύσταση ομάδων εργασίας από ειδικούς επιστήμονες, προκειμένου να ετοιμάσουν νέα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων μετά τις ανησυχίες που έχουν προκληθεί σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο για την εκδήλωση τρομοκρατικών ενεργειών με βιολογικά ή χημικά όπλα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Δ.Παπανικολάου μετά από σύσκεψη με τους γενικούς γραμματείς δέκα υπουργείων συναρμόδιων για την αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων, διευκρινίστηκε πως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα έχει συντονιστικό ρόλο προκειμένου να βελτιωθούν τα υπάρχοντα μέτρα και να ενισχυθούν με καινούργια.

Οι ομάδες εργασίας θα αποτελούνται από τρεις υποομάδες με διαφορετικό περιεχόμενο η κάθε μια και θα αντιμετωπίζουν διαφορετικά προβλήματα: η πρώτη ραδιοβιολογικά (πυρηνικά κλπ), η δεύτερη χημικά και η τρίτη βιολογικά (περίπτωση άνθρακα, ευλογιάς).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με το δίκτυο Πολιτικής Προστασίας της Ευρώπης, το οποίο συνεδριάζει προκειμένου να αποφασίσει τη λήψη μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση ραδιοβιολογικών ή χημικών περιστατικών. Ενα από τα μέτρα αυτά, θα είναι η συγκρότηση ομάδων εμπειρογνωμόνων, αλλά και ομάδων που θα παρεμβαίνουν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, αν χρειαστεί.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.