καλαζαρ μετάδοση στις γατες | αποφραξη αεραγωγου | προσθιος κατιοντας πρωτο τεταρτιμοριο | πολφιτιδα

Πρόστιμα για μη έγκαιρη ενημέρωση για το Lipoban, LipidilΤην επιβολή του ανώτατου προβλεπομένου προστίμου στην εταιρία Bayer και σε κάθε ένα από τους θεράποντες γιατρούς, καθώς και πρόστιμο 2 εκατομμυρίων δραχμών στην εταιρία Fournier, αποφάσισε να εισηγηθεί το ΔΣ του ΕΟΦ, λόγω της μη έγκαιρης ενημέρωσης του για σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες από υπολιπιδαιμικά φάρμακα.

Σύμφωνα με το νόμο, ανώτατο πρόστιμο για φαρμακευτικές εταιρίες είναι 5 εκατομμύρια δραχμές και 2,5 εκατομμύρια για γιατρούς.

Ο ΕΟΦ ειδοποιήθηκε για τους δύο θανάτους ασθενών από τη χρήση του φαρμάκου και στις δύο περιπτώσεις από τις εταιρείες και όχι από τους γιατρούς, στη μεν πρώτη περίπτωση 2 μήνες μετά το συμβάν και στη δεύτερη 9 μήνες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.