μηνισκος | θλαση μυων στο ποδι | τι ειναι το μυξωμα στην καρδια | υπεργλυκαιμικο κωμα

Στόχος η ενημέρωση στον αγώνα κατά του AIDSΚατά 250% αυξήθηκε την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα η συχνότητα εμφάνισης της HIV λοίμωξης, με τον αριθμό των κρουσμάτων ν΄ανέρχεται μέχρι και το 1999 σε 2015 άτομα και τον αριθμό των οροθετικών σε 4920. Τα παραπάνω στοιχεία δόθηκαν στην δημοσιότητα, σε χθεσινή συνέντευξη τύπου πού έδωσαν οι εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων όπως η Act-Up, ΕΣΥ κατά του Εϊτζ και Κέντρο Ζωής, που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ), με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου που έχει ορισθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Το ανησυχητικό είναι ότι αν και η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο στη συχνότητα της λοίμωξης στους ομοαμφιφυλόφιλους, καμία πρόοδος δεν έχει σημειωθεί σε σχέση με την ενημέρωση, την πρόσβαση στα φάρμακα και την ιατρονοσηλευτική φροντίδα. Οπως επισήμαναν οι εκπρόσωποι των οργανώσεων, είναι απόλυτη ανάγκη να ενισχυθεί η προσπάθεια ενημέρωσης του πληθυσμού στο σύνολο του, όσο και στα σχολεία όπου τα προγράμματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης έχουν αδρανοποιηθεί.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.