γιογκα αναπνοες | όργανα ανθρώπου | ΩΡΙΛΑ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ | επιδερμοειδής κύστη σπληνας | μυς ποδιου

Σχέδια δράσης 6 δις για ευπαθείς ομάδες πληθυσμούΣχέδια Δράσης που περιλαμβάνουν δέσμη μέτρων για την προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των ατόμων που απειλούνται από κοινωνικό αποκλεισμό ύψους 6 δισεκατομμυρίων προκήρυξε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Αφορούν ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όπως άτομα με ψυχικές ασθένειες που διαβιούν εκτός ιδρυμάτων, μετανάστες, πρόσφυγες, πρώην χρήστες ουσιών ή άτομα που βρίσκονται σε διαδικασία απεξάρτησης, οροθετικοί και γενικά κατηγορίες ατόμων που απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων από το ΕΚΤ Ενεργειών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοίνωσε ότι στόχος των Σχεδίων Δράσης είναι η παροχή Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για την προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, ώστε να διευκολυνθεί η ένταξή τους στην αγορά εργασίας και να προληφθεί το φαινόμενο του κοινωνικού αποκλεισμού.

Τα σχέδια δράσης περιλαμβάνουν δύο κατηγορίες. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι δράσεις που έχουν άμεση σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε ομαδικό ή ατομικό επίπεδο και στοχεύουν στην ενδυνάμωση του ατόμου, καθώς και στην προετοιμασία του για την ένταξη στην αγορά εργασίας.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι δράσεις που έχουν άμεση σχέση με την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου, τη δημοσιότητα, την ανάπτυξη δικτύων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.