σταδια καρκινου στομαχου | καρκινος παγκρεας | οι μυς του χεριου | πιος ιος μολυνη το νευρικο συστημα

Το 16% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε ασφαλές νερόΕνάμισι δισεκατομμύριο άνθρωποι, σχεδόν το 1/6 του παγκόσμιου πληθυσμού, εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε ασφαλές νερό, ενώ 2,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν χωρίς επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή Συνεργασίας με τη Unicef, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου.

Η πρόσβαση σε ασφαλές νερό και σε στοιχειώδεις εγκαταστάσεις υγιεινής , τονίζεται στην ανακοίνωση, δεν είναι μόνο μια θεμελιώδης ανάγκη αλλά και ανθρώπινο δικαίωμα και είναι θεμελιώδους σημασίας για την υγεία και την ευημερία των παιδιών.

Παρά τις σημαντικές επενδύσεις στην παροχή νερού τα τελευταία 20 χρόνια οι στόχοι της δεκαετίας για καθολική πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό και εγκαταστάσεις υγιεινής και αποχέτευσης μέχρι το έτος 2000, δεν επιτεύχθηκαν".

Το 80% από αυτούς στην Ασία.

Ωστόσο, με τις συνεχείς παρεμβάσεις διεθνών οργανισμών όπως και της Unicef, ένα δισ. περισσότεροι άνθρωποι, από όσοι το 1990, απολαμβάνουν το προνόμιο της πρόσβασης σε καθαρό νερό και σε στοιχειώδεις εγκαταστάσεις υγιεινής.

Το πιο ευαίσθητο κομμάτι του πληθυσμού που πλήττεται από την έλλειψη νερού, είναι τα παιδιά. Σχεδόν 4 δισεκατομμύρια κρούσματα διάρροιας το χρόνο προκαλούν 2,2 εκατομμύρια θανάτους, κυρίως μεταξύ παιδιών κάτω των 5 ετών. Αλλες συχνές ασθένειες που σχετίζονται με ελλιπή παροχή νερού και εγκαταστάσεων υγιεινής είναι:

-Εντερικά παράσιτα: Προσβάλλουν σχεδόν το 10% του πληθυσμού του αναπτυσσόμενου κόσμου και ανάλογα με τη βαρύτητα της μόλυνσης, οδηγούν σε υποσιτισμό, αναιμία και ελλιπή ανάπτυξη.

-Τράχωμα: Σχεδόν 6 εκατομμύρια άνθρωποι είναι τυφλοί από τράχωμα. Μελέτες δείχνουν ότι η επαρκής παροχή νερού θα μπορούσε να μειώσει το ρυθμό προσβολής κατά 25%.

-Σχιστοσωμίαση: Έχει προσβάλει περίπου 200 εκατομμύρια ανθρώπους από τους οποίους τα 20 εκατομμύρια σε βαριά μορφή. Μελέτες δείχνουν ότι η επαρκής παροχή νερού και υγιεινής μπορούν να ελαττώσουν το ρυθμό μετάδοσης κατά 77%.

-Χολέρα: Είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, ειδικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, που όμως μπορεί εύκολα να προληφθεί με την παροχή ασφαλούς πόσιμου νερού, εγκαταστάσεων υγιεινής και σωστή υγειονομική συμπεριφορά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.