Ελάχιστοι ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Ενώ η διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους, η υγιεινή διατροφή, η τακτική σωματική άσκηση και η αποχή από το κάπνισμα αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για τη διατήρηση της καλής υγείας, μόνο ένα 3% ακολουθεί και τις τέσσερις αυτές συνήθεις, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην τελευταία εβδομαδιαία έκθεση θνησιμότητας και νοσηρότητας των ΗΠΑ (Morbidity and Mortality Weekly Report).

Το τμήμα Κοινωνικής Υγείας του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν σε συνεργασία με τα κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών (Centers for Disease Control and Prevention), διεξήγαγε μία τηλεφωνική έρευνα σε 4.000 άτομα στο Μίσιγκαν μεταξύ του 1998 και του 2000.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι περίπου το 38% των ερωτηθέντων διατηρούσαν σε καλά επίπεδα το σωματικό τους βάρος, ενώ μόλις το 20% κατανάλωνε τις συνιστώμενες ποσότητες φρούτων και λαχανικών. Μόνο ένα 25% γυμναζόταν συστηματικά, ενώ ένα αντίστοιχο ποσοστό κάπνιζε.

Οι γυναίκες φαίνεται να ενδιαφέρονται λίγο περισσότερο για την υγεία τους αφού το ποσοστό των γυναικών που ακολουθούσε και τις τέσσερις προαναφερθείσες υγιεινές συνήθειες ήταν 4.5%, ενώ στους άνδρες το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 2%.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση