Θαλασαιμια α | βλεννα στα κοπρανα | Ρηξη μητρας ηλικια | κροταφικη αρτηριτιδα | περιδεση τραχηλου και αιμα | θυμωμα

Η ημικρανία σχετίζεται με το τρόπο ζωήςΗ ημικρανία, μια πάθηση που ταλαιπωρεί καθημερινά αρκετούς από τους συνανθρώπους μας, αφορά περισσότερο τις ανεπτυγμένες χώρες. Το άγχος, καθημερινές συνήθειες, όπως είναι η κατανάλωση σοκολάτας και αλκοόλ, η χρήση αντισυλληπτικών ενοχοποιούνται ως εκλυτικοί παράγοντες.

Στην Ελλάδα η συχνότητα ημικρανίας είναι περίπου 5-10%, ενώ στις ΗΠΑ και τη Δυτική Ευρώπη ανέρχεται περίπου στο 10-15%. Αυτές οι συχνότητες φαίνεται ότι είναι υψηλότερες στα μεγάλα αστικά κέντρα και σε ανθρώπους με υψηλότερο βιοτικό επίπεδο. Αυτή η οπτική του προβλήματος της ημικρανίας θα απασχολήσει τη Διεθνή επιστημονική Συνάντηση, που θα λάβει χώρα αύριο στο Πολεμικό Μουσείο, με θέμα 'Ημικρανία:Nέοι Ορίζοντες', στην οποία θα εμφανιστούν διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Συμπτώματα ημικρανίας

H ημικρανία είναι μία πάθηση που αφορά το 10% του γενικού πληθυσμού, ενώ επηρεάζει σημαντικά την καθημερινή ποιότητα ζωής. Υπάρχει πρόδρομο στάδιο, κατά το οποίο ο ασθενής μπορεί να έχει οπτικές παραισθήσεις (φωταψίες, μυιοψίες). Η αιτιολογία δεν σαφής, αλλά οι μέχρι σήμερα ενδείξεις συνηγορούν ότι πρόκειται για νόσημα αγγειακής αιτιολογίας.

Εκδηλώνεται με κρίσεις πονοκεφάλου, ο οποίος συνήθως "πάλλει". Συνοδεύεται από ναυτία, εμέτους, ηχοφοβία, φωτοφοβία και γενική αδιαθεσία. Οι κρίσεις ημικρανίας διαρκούν από ώρες μέχρι και ημέρες και, κατά τη διάρκειά τους, ο πάσχων αδυνατεί να εργαστεί. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, πολύ συχνά, η ημικρανία συνυπάρχει με διαταραχές άγχους και μελαγχολίας, δημιουργώντας ένα σύμπλεγμα νοσηρότητας, που είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμο.

Διεθνής Επιστημονική Συνάντηση

Στη διεθνή επιστημονική συνάντηση, που θα γίνει στο Πολεμικό Μουσείο, στην οποία προεδρεύουν ο καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δ. Βασιλόπουλος και η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Κεφαλαλγίας κ. Κλημεντίνη Καραγεωργίου, θα παρουσιαστούν νέα επιστημονικά στοιχεία, τα οποία θα αλλάξουν ριζικά τη νοοτροπία για την ημικρανία. Ανάμεσα στα άτομα που θα συμμετέχουν στη συνάντηση θα είναι και ο ερευνητής του Πανεπιστημίου του Essen κ. Limmroth, καθώς και η ερευνήτρια Margarita Sanchez del Rio, από τη Μαδρίτη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.