Νέα στοιχεία για τον τρόπο που η άσκηση ωφελεί την υγεία της καρδιάς

Οι γυναίκες που γυμνάζονται έχουν λιγότερες εστίες φλεγμονών στο σώμα τους και γι’ αυτό κινδυνεύουν λιγότερο από ένα έμφραγμα, σε σχέση με αυτές που δεν ακολουθούν κάποια φυσική δραστηριότητα, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, που δημοσιεύουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους στο επιστημονικό περιοδικό Circulation.

Οπως φαίνεται η γυμναστική συμβάλλει στην ανάπτυξη αντιφλεγμονωδών μηχανισμών, με αποτέλεσμα τα επίπεδα διαφόρων ουσιών στο αίμα που απελευθερώνονται σε περίπτωση ύπαρξης φλεγμονής να μειώνονται.

Στη συγκεκριμένοι έρευνα τα επίπεδα της φυσικής κατάστασης των γυναικών που συμμετείχαν μετρήθηκαν σε ειδικό μηχάνημα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αντικειμενικότητα των δεδομένων, καθώς πολλές φορές οι συμμετέχοντες σε διάφορες έρευνες, δεν δίνουν ακριβή στοιχεία για την φυσική τους κατάσταση.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες με την καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά και αυτές που είχαν φυσιολογικό βάρος είχαν και τα χαμηλότερα επίπεδα των ουσιών που προαναφέραμε.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται κάπως περίπλοκα, εσείς απλά αφιερώστε λίγο από τον χρόνο σας στη γυμναστική και αφήστε τον οργανισμό σας να αναλάβει τα υπόλοιπα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση