αρρυθμια | κοπρολιθοι τι ειναι | ξηρός βήχας σιρόπι | καρκινος λεπτου εντερου συμπτωματα | ιγνυακη αρτηρια

Πρωτοποριακή τεχνική κατά της καρδιακής ανεπάρκειαςΠρωτοποριακή μέθοδος, που καθιστά δυνατή την χειρουργική επέμβαση σε ασθενείς που πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια του τελευταίου σταδίου, εφαρμόστηκε με επιτυχία για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη από την ομάδα του καρδιοχειρουργού κ. Αντώνη Πίτση.

Η χειρουργική επέμβαση γίνεται εφικτή χάρη σε μια μικρή αντλία με πλαστική προπέλα η οποία συνδέεται με την καρδιά του ασθενή και ουσιαστικά αναλαμβάνει τη λειτουργία της καρδιάς για όση ώρα απαιτείται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επέμβαση.

Οι ασθενείς που πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια του τελευταίου σταδίου μέχρι σήμερα αντιμετωπίζονταν είτε με φαρμακευτική αγωγή (με ιδιαίτερα περιορισμένα αποτελέσματα) είτε με μεταμόσχευση καρδιάς (με τα γνωστά προβλήματα λόγω της έλλειψης μοσχευμάτων).

Η αδυναμία της καρδιάς να υποστεί την επέμβαση καθιστούσε τους ασθενείς μη εγχειρήσιμους. Η καρδιά του ασθενούς λόγω της ανεπάρκειας της εξωθεί πολύ μικρότερο ποσοστό αίματος από το φυσιολογικό. Την πλήρη εξώθηση του αίματος αναλαμβάνει κατά την επέμβαση η αντλία, η οποία αφαιρείται με το πέρας της επέμβασης.

Ο ασθενής που αντιμετωπίστηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη έπασχε από ανεπάρκεια τελικού σταδίου μετά από δύο βαριά εμφράγματα που είχε υποστεί στο παρελθόν. Η καρδιά του εξωθούσε μόνο το 10% του αίματος αντί του φυσιολογικού που είναι 70% .

Η αντλία συνδέθηκε παράλληλα με την καρδιά του ασθενή οκτώ ώρες πριν την επέμβαση ώστε να την ξεκουράσει. Ο ασθενής υποβλήθηκε σε μείωση του όγκου της αριστερής κοιλίας και σε πλαστική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας.

Η πολύωρη επέμβαση ήταν απόλυτα επιτυχής και η αντλία αφαιρέθηκε από τον ασθενή 24ώρες μετά την έξοδο από το χειρουργείο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.