το καλυτερο βοτανο για την καταθλιψη | απονευρωση δοντι | Αλκοόλ και καρκίνος μαστού

Νέα τεχνική αποκατάστασης σοβαρών βλαβών στο γόνατοΜία νέα τεχνική που βασίζεται στην εμφύτευση κυττάρων τα οποία έχουν καλλιεργηθεί στο εργαστήριο, υπόσχεται να βοηθήσει ασθενείς που έχουν υποστεί μόνιμες βλάβες στο γόνατο, εξ΄αιτίας κάποιου τραυματισμού, να επανέλθουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες, ακόμα και στις αθλητικές.

Ερευνητές του Royal National Orthopaedic Hospital στο Μίντλσεξ της Αγγλίας, πήραν κύτταρα από το χόνδρο του γόνατου που δεν είχε υποστεί βλάβη και αφού τα καλλιέργησαν στο εργαστήριο τα επανεμφύτευσαν όταν ο αριθμός τους είχε δεκαπλασιαστεί στο σημείο που υπήρχε η βλάβη.

Καθώς τα κύτταρα αυτά είχαν προέλθει από τον ίδιο τον ασθενή, ο οργανισμός του δεν τα απορρίπτει, ενώ μετά από ένα χρόνο η βλάβη έχει αποκατασταθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ηδη η μέθοδος έχει εφαρμοστεί σε αρκετούς ασθενείς με επιτυχία 80%.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι η νέα αυτή τεχνική θα προσφέρει σημαντική βοήθεια στους ασθενείς με σοβαρές και μόνιμες βλάβες στο γόνατο, που αυτή τη στιγμή στην Βρετανία είναι περισσότεροι από 30.000.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.