αιματοκριτης γυναικων | σφιχτοι μηροι | σκωληκοειδιτιδα βιοψια | τσαι για παλινδρομηση | πνεύμονες εικόνες

Διάδοχος σεΐχη με πρωτοποριακή μέθοδο στα ΓιάννεναΜετά τον Τομ Κρουζ, ένας σεΐχης της Σαουδικής Αραβίας, ο κ. Ουαλίμ Ρασίντ Αλ Σαμαρί, προκειμένου να αποκτήσει διάδοχο, αναζήτησε τη βοήθεια του Ελληνα επιστήμονα Νίκου Σοφικίτη, καθηγητή ουρολογίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο οποίος εφαρμόζει την πρωτοποριακή μέθοδος Rosni, (Raund Sperurant Nuclear Injections), που αφορά άνδρες που δεν έχουν καθόλου σπερματοζωάρια. Μέχρι σήμερα έχουν γεννηθεί με τη μέθοδο αυτή 50 υγιέστατα παιδιά σε όλο τον κόσμο, 42 εκ των οποίων στην Κύπρο. Αν και η μέθοδος έχει ποσοστό επιτυχίας 15%, αυτό θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό αν αναλογιστούμε ότι στους άνδρες στους οποίους εφαρμόζεται αυτή η μέθοδος δεν έχουν καθόλου σπερματοζωάρια.

Για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα οι επιστήμονες, προχωρούν στη λήψη πρόωρων μορφών σπερματοζωαρίων, τα οποία ωριμάζουν με διαφόρους τρόπους, ώστε να εξελιχθούν σε σπερματοζωάρια . Υστερα από δύο περίπου μήνες, αυτά τα σπερματοζωάρια με τεχνητή γονιμοποίηση, εμφυτεύονται στη γυναίκα.

Ο καθηγητής κ. Νίκος Σοφικίτης, που πριν ένα περίπου χρόνο ανέλαβε τα καθήκοντά του ως επικεφαλής της Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής, θεωρείται μαζί με την ομάδα των συναδέλφων του από τους πρωτοπόρους αυτής της μεθόδου.

Ο κ. Σοφικίτης για 15 χρόνια εργάστηκε στην Ιαπωνία και αργότερα στις ΗΠΑ, εφαρμόζοντας τη μέθοδο σε πολλούς αστέρες του Χόλυγουντ (μεταξύ των οποίων και ο Τομ Κρουζ) και πρίγκιπες αραβικών κρατών.

Για τους τελευταίους, το πρόβλημα είναι διαδεδομένο και σαν πρώτη αιτία είναι η υψηλή θερμοκρασία που επικρατεί στις χώρες τους. "Τώρα -δήλωσε ο κ. Σοφικίτης- , όλοι αυτοί θα έρχονται πλέον στην Κλινική μας για την εφαρμογή της μεθόδου που μέχρι τώρα εφαρμόζονταν σε ακριβές κλινικές του εξωτερικού.

Θέλουμε να κάνουμε την κλινική μας, γνωστή διεθνώς, πρώτη στην Ευρώπη και μια από τις πέντε καλύτερες στον κόσμο..." Επίσης επισήμανε ότι σε κλινικές της Ιαπωνίας, η εφαρμογή της μεθόδου στοίχιζε από 10.000 δολάρια και άνω, ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το κόστος της δε θα ξεπερνά τις 60-70.000 δρχ. Βέβαια για τους σεϊχηδες, οικονομικό θέμα δεν τίθεται, αλλά τα ποσά αυτά ενδιαφέρουν τους "κοινούς θνητούς" και είναι τεράστιος ο αριθμός των ενδιαφερομένων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.