Γονίδιο επηρεάζει την καλή λειτουργία του καρδιακού μυ

Μεταλλάξεις σε ένα γονίδιο που μπορεί να παίζουν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του ανθρώπινου καρδιακού μύ, ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν επιστήμονες της εταιρείας Gemini Genomics, που εξειδικεύεται στις κλινικές δοκιμές για γονιδιακές θεραπείες.

Ορισμένες ανωμαλίες ή παρεκκλίσεις στο γονίδιο μπορεί να προβλέψουν την ευαισθησία του ατόμου στην καρδιακή ανεπάρκεια με περιφερική στάση, μια προχωρημένης μορφής καρδιακή ανεπάρκεια που αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες αιφνιδίου θανάτου.

Παρότι η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας(ΠΟΥ) καταγράφει μια πτωτική τάση στην καρδιαγγειακή νόσο επί αρκετές δεκαετίες, αναφέρει αύξηση των κρουσμάτων καρδιακής ανεπάρκειας με περιφερική στάση, η οποία συχνά αποτελεί το τελευταίο στάδιο της καρδιακής νόσου.

Οι μισοί από τους ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο πεθαίνουν σε πέντε χρόνια από τη διάγνωσή της ή και νωρίτερα αν για παράδειγμα ο ασθενής παρουσιάσει υπέρταση και πάθει πνευμονικό οίδημα.

Μεταξύ 1968 και 1988, ο αριθμός των θανάτων από τη νόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε από 10.000 σε 50.000. Η νόσος πλήττει περισσότερο τους Αφροαμερικανούς σε σχέση με τους Λευκούς, ενώ ο αριθμός των ατόμων που θα εμφανίσουν τη νόσο, αναμένεται να αυξηθεί, καθώς ο πληθυσμός γηράσκει και οι καρδιοπαθείς μπορούν να ζουν περισσότερο με την πάθησή τους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση