αποβολη εμβρυου | τρασαμινασες υψηλες | προγραμμα με βαρη | φλεγμονη στο ορθο | προσθιος κνημιαιος μυς

Γονίδιο επηρεάζει την καλή λειτουργία του καρδιακού μυΜεταλλάξεις σε ένα γονίδιο που μπορεί να παίζουν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του ανθρώπινου καρδιακού μύ, ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν επιστήμονες της εταιρείας Gemini Genomics, που εξειδικεύεται στις κλινικές δοκιμές για γονιδιακές θεραπείες.

Ορισμένες ανωμαλίες ή παρεκκλίσεις στο γονίδιο μπορεί να προβλέψουν την ευαισθησία του ατόμου στην καρδιακή ανεπάρκεια με περιφερική στάση, μια προχωρημένης μορφής καρδιακή ανεπάρκεια που αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες αιφνιδίου θανάτου.

Παρότι η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας(ΠΟΥ) καταγράφει μια πτωτική τάση στην καρδιαγγειακή νόσο επί αρκετές δεκαετίες, αναφέρει αύξηση των κρουσμάτων καρδιακής ανεπάρκειας με περιφερική στάση, η οποία συχνά αποτελεί το τελευταίο στάδιο της καρδιακής νόσου.

Οι μισοί από τους ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο πεθαίνουν σε πέντε χρόνια από τη διάγνωσή της ή και νωρίτερα αν για παράδειγμα ο ασθενής παρουσιάσει υπέρταση και πάθει πνευμονικό οίδημα.

Μεταξύ 1968 και 1988, ο αριθμός των θανάτων από τη νόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε από 10.000 σε 50.000. Η νόσος πλήττει περισσότερο τους Αφροαμερικανούς σε σχέση με τους Λευκούς, ενώ ο αριθμός των ατόμων που θα εμφανίσουν τη νόσο, αναμένεται να αυξηθεί, καθώς ο πληθυσμός γηράσκει και οι καρδιοπαθείς μπορούν να ζουν περισσότερο με την πάθησή τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.