ικανοτητες εγκεφαλου | ακραιες αντιδρασεις ανδρων χωρισμου | μηνισκος

Πρωτιές η Ελλάδα στην παχυσαρκίαΗ Ελλάδα έχει τα σκήπτρα στην κατανάλωση θερμίδων και τα πιο παχύσαρκα παιδιά σε όλη την Ευρώπη τόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κ. Ι. Μελισσάς στα πλαίσια του 6ου Παγκόσμιου συνεδρίου για τη χειρουργική της παχυσαρκίας που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων.

Τα νέα δεδομένα στον τομέα της χειρουργικής στην παχυσαρκία, συζητούν επιστήμονες από 52 χώρες που συμμετέχουν στο συνέδριο το οποίο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Στο συνέδριο των Χανίων εξετάζεται η παχυσαρκία ως νόσημα πολυπαραγοντικό που οφείλεται στη γενετική προδιάθεση αλλά και τις συνήθειες διατροφής και ζωής.

Οι περίπου 1.000 συμμετέχοντες στο συνέδριο μέχρι και το Σάββατο θα εξετάσουν τα νέα δεδομένα που υπάρχουν, στους τρόπους αντιμετώπισης της χειρουργικής παχυσαρκίας με έμφαση την αντιμετώπιση της βαριάς παχυσαρκίας.

Θα αναλυθούν μέθοδοι όπως οι γαστροκλαστικές εγχειρήσεις, οι εγχειρήσεις γαστρικών παρακάμψεων, ολοπαγκρεατικής εκτροπής και η τοποθέτηση ρυθμιζόμενου γαστρικού ιμάντα.

Σε παγκόσμια πρώτη στα Χανιά, θα ανακοινωθεί η νέα μέθοδος για την αποκατάσταση του φυσιολογικού βάρους που είναι η γαστρική βηματοδότηση, η τοποθέτηση δηλαδή ενός βηματοδότη στο στομάχι, παρόμοιο με αυτόν της καρδιάς, που διεγείρει το στομάχι δημιουργώντας το αίσθημα του κορεσμού.

Σύμφωνα με τον κ. Μελισσά ειδικά στην Κρήτη έχει παραμεληθεί η κρητική διατροφή, ο πληθυσμός δε γυμνάζεται και οι επιστήμονες αντιμετωπίζουν σοβαρές μορφές παχυσαρκίας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.