δεμοδηκωση σκυλου | γριπη 2015 αγωγή | κολλαγονικες ινες | καρκινος πνευμονα ακτινογραφια | cmv | τρασαμινασες

Ψευδοϋποπαραθυρεοειδισμός


Είναι γενετικό ελάττωμα και το πρόβλημα έγκειται στο ότι τα νεφρικά σωληνάρια δεν ανταποκρίνονται στην παραθορμόνη.Έτσι ενώ οι παραθυρεοειδείς αδένες υπάρχουν και συχνά είναι υπερπλαστικοί, η εικόνα είναι συμβατή με υποπαραθυρεοειδισμό. Η αιτιολογία δεν είναι σαφής και τα μέχρι σήμερα δεδομένα συνηγορούν στην εκλεκτική έλλειψη της 1,25-διυδροξυβιταμίνης D ή σε ανώμαλη βιολογικά ορμόνη ή σε ελαττωματικούς νεφρικούς υποδοχείς. Οι ασθενείς εμφανίζονται με βραχύ ανάστημα, παχυσαρκία, κοντά μετακάρπια και δάκτυλα στα χέρια και στα πόδια και απουσία των 4ου και 5ου μετακαρπίων. Η αρτηριακή υπέρταση είναι συχνό εύρημα. Ακτινολογικά τα οστά φαίνονται πυκνότερα και συχνά συνυπάρχει έκτοπη παραγωγή οστού. Τα επίπεδα παραθορμόνης στον ορό είναι φυσιολογικά ή αυξημένα. Συνυπάρχει συχνά με τον υποθυρεοειδισμό και μια σχετικά κοινή επιπλοκή είναι η εμφάνιση ριζιτικών συμπτωμάτων από τη συμπίεση των ριζών στο νωτιαίο μυελό, λόγω οστεοποίησης των παρασπονδυλικών συνδέσμων.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.