ρευματικος πυρετος | υγρα απο το εντερο | ekkolpomatitida | σωμα επθθεωρητων υγειας | τεστ μαντού

Ερυθρά αιμοσφαίρια από εμβρυονικά κύτταραΕρυθρά αιμοσφαίρια από ανθρώπινα εμβρυονικά κύτταρα κατάφεραν να παράγουν για πρώτη φορά στο εργαστήριο ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ουινσκόνσιν, στο Μάντισον των ΗΠΑ με επικεφαλής τον καθηγητή Δρ. Γουίλιαμ Μίλερ.

Οι επιστήμονες κατάφεραν να προκαλέσουν τη 'μεταμόρφωση' αδιαφοροποίητων κυττάρων(αρχέγονων ή βλαστικών κυττάρων) που ελήφθησαν από ανθρώπινο έμβρυο σε ομάδες ερυθρών και λευκών αιμοσφαιρίων αλλά και αιμοπεταλίων, πανομοιότυπων με εκείνα που σχηματίζονται φυσιολογικά στον μυελό των οστών.

Οπως δήλωσε ο Δρ Μίλερ με πιο τελειοποιημένες τεχνικές θα είναι δυνατόν στο εγγύς μέλλον να παράγονται σειρές εξειδικευμένων κυττάρων (αίματος, μυών, ηπατικών κλπ), κάτι που θα συμβάλλει σημαντικά στην αποκατάσταση ή ακόμα και στην αντικατάσταση οργάνων που έχουν υποστεί βλάβες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.