Το Χονγκ Κονγκ έχει τους λιγότερους καπνιστές στον κόσμο

Το Χονγκ Κονγκ έχει το χαμηλότερο ποσοστό καπνιστών στον κόσμο με μόλις το 12,4% του πληθυσμού του να καπνίζει. Η Σιγκαπούρη έρχεται δεύτερη, με ποσοστό 15% τακτικών καπνιστών, ενώ στις δυτικές χώρες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη, το ποσοστό των καπνιστών κυμαίνεται μεταξύ 25% και 30%.

Ο αριθμός των καπνιστών στο Χονγκ Κονγκ μειώθηκε από 15% που ήταν το 1998 σε 12,4% σήμερα, σύμφωνα με το τοπικό Συμβούλιο για το Κάπνισμα και την Υγεία. Σημαντικό παράγοντα για την παγκόσμια αυτή πρωτιά είναι ο μικρός αριθμός των καπνιστριών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το ποσοστό των καπνιστών ανέρχεται στο 22% των ανδρών σε σχέση με ποσοστό 3,5% των καπνιστριών.

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ εξετάζει νέα αντικαπνιστική εκστρατεία, με την οποία θα απαγορεύει το κάπνισμα σε όλα τα εστιατόρια, τα μπαρ και σε κλειστούς χώρους εργασίας.

Ο Αλμπερτ Τσαν, πρόεδρος του Ινστιτούτου Καπνού του Χονγκ Κονγκ, που εκπροσωπεί τις καπνοβιομηχανίες, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις ζημιές που έχει υποστεί ο κλάδος του λέγοντας στην εφημερίδα: “Το ποσοστό των καπνιστών στον τόπο μας είναι το χαμηλότερο στον κόσμο. Είναι ανάγκη η κυβέρνηση να προωθήσει και να μας επιβάλει ακόμη σκληρότερα μέτρα;”

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση