παθησεις σκυλων | αιματοκριτησ κ δοντια | συνδρομο ανω κοιλης

Γονιδιακό τέστ θα προβλέπει την εμμηνόπαυσηΗ ηλικία στην οποία θα αρχίσει η εμμηνόπαυση αποτελεί πολύ σημαντική πληροφορία για τις γυναίκες και κρύβεται στα γονίδια, ενώ σύντομα οι επιστήμονες ελπίζουν να έχουν στα χέρια τους προγνωστικό γονιδιακό τεστ για πρώιμη εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη Ολλανδών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο τεύχος Σεπτεμβρίου του επιστημονικού περιοδικού Human Reproduction.

Η πρώιμη εμμηνόπαυση απασχολεί ιδιαίτερα τις γυναίκες των ανεπτυγμένων χωρών που γίνονται μητέρες μετά τα 30 τους, καθώς οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η γονιμότητα της γυναίκας αρχίζει και μειώνεται 20 χρόνια πριν την εμμηνόπαυση.

Μάλιστα για τις γυναίκες που πρόκειται να μπουν στην εμμηνόπαυση πριν την ηλικία των 50 ετών, η γονιμότητα θα είναι ιδιαίτερα μειωμένη εάν αργήσουν να κάνουν παιδί.

Μέχρι στιγμής οι επιστήμονες συσχέτιζαν την ηλικία της εμμηνόπαυσης με γενετικούς παράγοντες, αλλά τώρα αυτό επιβεβαιώνεται από τη νέα αυτή μελέτη.

Μελετώντας 243 (μη δίδυμες) αδελφές και ένα μικρότερο αριθμό διδύμων, βρήκαν ότι είναι δυνατόν να προβλέψουν την ηλικία έναρξης της εμμηνόπαυσης της μίας αδελφής, με ακρίβεια που φτάνει το 87%, απλά μελετώντας την εμμηνόπαυση της άλλης αδελφής.

Εάν επιβεβαιωθεί ο ισχυρός γενετικός κρίκος για την ηλικία της εμμηνόπαυσης, οι γυναίκες των οποίων οι μητέρες μπήκαν νωρίς στην εμμηνόπαυση, μάλλον θα πρέπει να κάνουν οικογένεια σε μικρή ηλικία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.