συρριτοντες | ασθενειες δοντιων | σιμπτοματα πνευμονοθορακα | α μεσογειακη αναιμια | ακροαστικα αντιμετωπιση

Το γονίδιο του πανικούTο γονίδιο που είναι υπεύθυνο για τις κρίσεις πανικού και άλλες διαταραχές άγχους, από τις οποίες υποφέρουν ένα στα δέκα άτομα, ανακάλυψαν Ισπανοί επιστήμονες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού New Scientist.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Ιατρικού Κέντρου Μοριακής Βιολογίας στην Μπαρτσελώνα, μελέτησε το ιατρικό ιστορικό οικογενειών που υποφέρουν από κρίσεις πανικού και άλλες διαταραχές όπως αγοραφοβία και κοινωνική φοβία.

Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε πως το 90% των οικογενειών αυτών έφερε μία συγκεκριμένη γενετική μετάλλαξη που ονομάστηκε DUP25. Η ίδια μετάλλαξη βρέθηκε και σε άλλα άτομα που δεν είχαν καμία συγγένεια με τις εξεταζόμενες οικογένειες. Δε βρέθηκε όμως σε άτομα που δεν είχαν προβλήματα άγχους.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι τα γονίδια αυτά είναι υπεύθυνα για την παράγωγή πρωτεΐνών που παίζουν σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της επικοινωνίας των κυττάρων του νευρικού συστήματος. Η ανισορροπία της παραγωγής των πρωτεϊνών αυτών έχει σαν αποτέλεσμα την υπερευαισθητιποίηση του εγκεφάλου σε καταστάσεις έντονου stress.

Επίσης οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι μεταλλάξεις που ευθύνονται για τις κρίσεις πανικού είναι δυνατόν να αλλάζουν από γενιά σε γενιά.

Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να οδηγήσει στον σχεδιασμό φαρμάκων για την καταπολέμηση αυτών των κρίσεων. Η διαδικασία αυτή απαιτεί πολύ χρόνο και οι επιστήμονες δεν περιμένουν να έχουν αποτελέσματα πριν από δέκα χρόνια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.