Τι είναι δισπλασεια | νοσος των τρελων αγελαδων | μεγακολο | χουρμας | καταγμα δοντιου

Συνέλαβαν Πρόεδρο Οικολόγων για φιλοξενία εθελοντών από Ε.Ε.Η Πρόεδρος του Συλλόγου Κατελειού για τη Μελέτη και Προστασία της Θαλάσσιας ζωής κ. Κατερίνα Ξενοπούλου συνελήφθη από την αστυνομία Κεφαλλονιάς με το αιτιολογικό ότι φιλοξενούσε παράνομα σε σκηνές 15 αλλοδαπούς. Σε επικοινωνία που είχαμε με την κ Ξενοπούλου μας ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα άτομα ήταν εθελοντές από χώρες της Ευρώπης σύμφωνα με πρόγραμμα που υλοποιείται από το 1999 με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας για τη μελέτη και προστασία της θαλάσσιας χελώνας στο νησί.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της κ. Ξενοπούλου, οι πραγματικοί λόγοι για τη δίωξη της είναι η κόντρα που υπάρχει ανάμεσα σε τοπικούς οικονομικούς παράγοντες που θεωρούν ότι βλάπτονται από την οικολογική δράση του συλλόγου. Μαλιστα μας κατήγγειλε ότι ενώ υπάρχουν παράνομοι σκηνίτες στην παραλία, που δημιουργούν προβλήματα στις χελώνες, η αστυνομία δεν τους ενοχλεί.

Ο Σύλλογος Κατελειού έχει έντονη οικολογική δράση που αφορά την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της Κεφαλλονιάς για την εφαρμογή μέτρων προστασίας για τη χελώνα Caretta Caretta, καθώς και τη συλλογή υπογραφών για την ένταξη της περιοχής του κόλπου του Κατελειού στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οικοτόπων Natura 2000.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.