Συνέλαβαν Πρόεδρο Οικολόγων για φιλοξενία εθελοντών από Ε.Ε.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Κατελειού για τη Μελέτη και Προστασία της Θαλάσσιας ζωής κ. Κατερίνα Ξενοπούλου συνελήφθη από την αστυνομία Κεφαλλονιάς με το αιτιολογικό ότι φιλοξενούσε παράνομα σε σκηνές 15 αλλοδαπούς. Σε επικοινωνία που είχαμε με την κ Ξενοπούλου μας ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα άτομα ήταν εθελοντές από χώρες της Ευρώπης σύμφωνα με πρόγραμμα που υλοποιείται από το 1999 με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας για τη μελέτη και προστασία της θαλάσσιας χελώνας στο νησί.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της κ. Ξενοπούλου, οι πραγματικοί λόγοι για τη δίωξη της είναι η κόντρα που υπάρχει ανάμεσα σε τοπικούς οικονομικούς παράγοντες που θεωρούν ότι βλάπτονται από την οικολογική δράση του συλλόγου. Μαλιστα μας κατήγγειλε ότι ενώ υπάρχουν παράνομοι σκηνίτες στην παραλία, που δημιουργούν προβλήματα στις χελώνες, η αστυνομία δεν τους ενοχλεί.

Ο Σύλλογος Κατελειού έχει έντονη οικολογική δράση που αφορά την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της Κεφαλλονιάς για την εφαρμογή μέτρων προστασίας για τη χελώνα Caretta Caretta, καθώς και τη συλλογή υπογραφών για την ένταξη της περιοχής του κόλπου του Κατελειού στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οικοτόπων Natura 2000.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση