οστεομυελιτιδα | δηλητηριαση απο αρσενικο | εξαφανιστε τις ρυτιδες | κατα φαντασιαν εγκυοσ | αρρυθμια καρδιας

Εκδήλωση προς τιμή των εθελοντών γιατρών.Εκδήλωση αφιερωμένη στους εθελοντές γιατρούς για την πολύτιμη προσφορά τους, πραγματοποίησε με την ευκαιρία της κοπής της πίτας αλλά και το φετινό έτος, που είναι αφιερωμένο στον εθελοντισμό, το Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων.
Στην εκδήλωση, στο νοσοκομείο 'Παίδων Αγλαΐα Κυριακού" παρουσία της υφυπουργού Υγείας κ. Χριστίνας Σπυράκη και του διευθυντή Κοινωνικής Παιδιατρικής του νοσοκομείου κ. Γ. Τσαρμακλή, τιμήθηκαν εθελοντές γιατροί με αναμνηστικά δώρα. Στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου κ. Σαραντίδης εξέφρασε ένα μεγάλο 'ευχαριστώ' προς τους εθελοντές των επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι όπως είπε, 'αφιλοκερδώς δίνουν το χρόνο και την τεχνογνωσία τους για να βοηθήσουν στις διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες που προσφέρονται στους πρόσφυγες οι οποίοι αναζητούν βοήθεια στο Κέντρο'.

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό του έργου του Κέντρου, ο πρόεδρός του είπε ότι είναι μη κυβερνητική οργάνωση με κύρια δραστηριότητα την ιατρική, την κοινωνική και νομική φροντίδα των θυμάτων βασανιστηρίων που έρχονται στη χώρα μας, μετά από μια μακρά συνήθως περίοδο διωγμών. Πέρυσι το Κέντρο περιέθαλψε 150 νέες περιπτώσεις θυμάτων βασανιστηρίων, καθώς και 200 ακόμη άτομα μέλη των οικογενειών τους. Επίσης συνεχίστηκαν οι επιστημονικές δραστηριότητες με τη συνεργασία του διεθνούς δικτύου για ερευνητικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια (Σεράγεβο και Αγ. Πετρούλη). Ακόμη πραγματοποιήθηκαν από το Κέντρο σεμινάρια κατάρτισης για το προσωπικό ασφαλείας του αεροδρομίου του Ελληνικού και για τη διεθνή νομοθεσία προς τους πρόσφυγες στα Σκόπια, ενώ με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώθηκε συνέδριο με θέμα 'Βασανιστήρια και δημοκρατία'.

Καταλήγοντας ο κ. Σαραντίδης υπογράμμισε ότι όλα αυτά έγιναν σε μια δύσκολη χρονιά, αφού καθυστερούσε η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και ενισχύθηκαν οικονομικά από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Τέλος, αναφερόμενος στην παρουσία της η κ. Σπυράκη εξέφρασε την ελπίδα ότι έτσι η πολιτική ηγεσία του εποπτεύοντος υπουργείου επισημοποιεί την εθελοντική εργασία. Από την πλευρά της η κ. Σπυράκη εξήρε το έργο των εθελοντών γιατρών, τόνισε τη σημασία του εθελοντισμού αλλά και την αναγκαιότητα διεύρυνσής του σε όλους τους τομείς και υποσχέθηκε κάθε στήριξη απέναντί τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.