Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντών

Τη σημασία της συνεισφοράς των εθελοντών για τη δημιουργία δυνατών και υγιών κοινωνιών στον κόσμο, τονίζει με μήνυμα του για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντών, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Δεκεμβρίου ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, κ. Κόφι Ανναν.

Χωρίς τη βοήθεια δέκα εκατομμυρίων εθελοντών, επισημαίνει ο κ. Ανάν, η UNICEF και οι συνεργάτες της δεν θα μπορούσαν να εμβολιάσουν 550 εκατομμύρια παιδιά εναντίον της πολιομυελίτιδας.

Ο εθελοντισμός δεν περιορίζεται μόνο ανάμεσα στα προνομιούχα μέλη της κοινωνίας. Από τους 4.500 εθελοντές των Ηνωμένων Εθνών που εργάζονται ανά τον κόσμο κάθε χρόνο, περισσότεροι των δύο τρίτων είναι από αναπτυσσόμενες χώρες.

Ανθρωποι από κάθε κοινωνικό περιβάλλον και κοινωνική τάξη, από κάθε κουλτούρα και θρησκεία, διαθέτουν χρόνο για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, άνδρες και γυναίκες.

Για το 2001, η αξία του έργου των εθελοντών εκτιμήθηκε σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια, πολύ περισσότερα από όσα τα Ηνωμένα Εθνη ή οι οργανισμοί που συνεργάζονται με αυτά θα μπορούσαν να προσφέρουν.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση